Slechte verkoopcijfers Playstation 3 betekenen minder verlies | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

De Playstation 3 doet het niet al te goed wat verkoopcijfers betreft. Topman bij Sony, Nobuyuki Oneda, zegt dan ook dat het aantal verkochte next-gen Playstations niet zo hoog is als dat men had gehoopt.

Maar Oneda lijkt het type 'het glas is half vol', hij vertelt namelijk ook het volgende: "De verkoopcijfers van de Playstation 3 zijn gestegen, toch maken we nog altijd verlies door onze strategische keuze om de console onder de productieprijs te verkopen. Echter, doordat de verkoopcijfers lager waren dan verwacht, maken we ook minder verlies dan we hadden verwacht."

Afegelopen donderdag maakte Sony bekend met een verlies van 237 miljoen dollar voor haar games divisie te kampen. Dit verlies is voornamelijk te wijten aan het feit de Playstation 3 te verkopen onder de productieprijs. Er wordt uitgegaan van een verlies van 200 dollar per console.

Nobuyuki Oneda gaf verder aan dat het grootste gevecht nog moet komen voor de Playstation 3, maar hij heeft er alle vertrouwen in dat de software ontwikkelaars de console zullen blijven steunen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou