Scrabble 2007 voor de DS bevat homofobe term | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Nadat Ubisoft eerder al de Brain Training-variant Mind Quiz uit de schappen haalde vanwege een beledigend woord, is opnieuw een schijnbaar onschuldig spelletje van deze uitgever in opspraak geraakt. In het spel Scrabble 2007 voor de Nintendo DS moet je namelijk in het anagram-onderdeel het woord 'lesbo' vormen, volgens het woordenboek een denigrerende term voor een lesbische vrouw die tegenwoordig echter ook door lesbo's lesbische vrouwen zelf gebezigd wordt als een soort geuzennaam.

De Brit Zachary McAdam, een trotse vader, ontdekte het woord toen hij het spel met zijn dochter speelde. "We zaten vast en konden het laatste vijf-letter anagram niet vinden, dus besloot ik om op de 'Ik geef het op'-knop te drukken. Vervolgens verscheen het woord 'lesbo' op het scherm. Ik viel bijna van mijn stoel." Volgens McAdam is 'lesbo' een homofobe term en niet gepast in een spel voor kinderen.

Ubisoft heeft zijn excuses aangeboden en zegt dat men gewoon woorden gebruikt heeft die in de Chambers Official Scrabble Dictionary voorkomen. In dat woordenboek komen beledigende woorden ook voor, maar Scrabble 2007 heeft een 'Junior Optie' waarmee je de niet zo gepaste termen uit kunt schakelen. 'Lesbo' wordt door het spel echter niet als beledigend beschouwd en kan dus ook bij de Junior-versie tevoorschijn komen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou