Rollen omgedraaid: Microsoft klaagt Immersion aan | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Hebben we eindelijk het conflict tu en Sony en Immersion achter de rug, begint Microsoft heisa te schoppen door Immersion aan te klagen.

Even ter verduidelijking: Immersion is het bedrijf dat de patenten in handen heeft van de force feedback en rumble technologieën die zowel Sony als Microsoft  gebruiken voor hun gameconsoles. Ook Logitech en andere hardwarefabrikanten maken gebruik van de technologie. Om het te gebruiken, moeten de bedrijven Immersion betalen. Sony en Microsoft deden dit niet en Immersion besloot alweer een tijdje terug beiden aan te klagen.

Waar Microsoft een overeenkomst sloot met Immersion door een deel van het bedrijf te kopen en een grote som geld te betalen, besloot Sony de aanklacht aan te vechten. Sony verloor deze rechtszaak en moest met veel geld over de brug komen. Inmiddels hebben Sony en Immersion hun geschillen bijgelegd en kunnen force feedback en rumble theoretisch weer worden toegepast in Sony producten.

Microsoft heeft echter zijn aandeel in Immersion verkocht en heeft bovendien besloten Immersion aan te klagen voor contractbreuk. De overeenkomst tu en Immersion en Microsoft bevatte namelijk een clausule waarin staat dat Immersion aan Microsoft een zeker bedrag moet betalen wanneer Immersion een regeling zou treffen met Sony. Volgens Microsoft is deze regeling nu getrokken. Immersion neemt het woord regeling echter niet in de mond en heeft het liever op een overeenkomst en wil Microsoft daarom niet betalen. Wordt hoogstwaarschijnlijk vervolgd. Check deze link voor meer info.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou