Review: Messenger Kit (360) | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Microsoft heeft een tijdje terug tweegrote merken gekoppeld, namelijk Windows Live Me enger en Xbox 360.Het was al geruime tijd mogelijk om via Me enger te kijken wat jeFriends op Xbox Live doen, maar tegenwoordig kun je ook al chatten viade Xbox 360. Om dat chatten te bevorderen is nu de Me enger Kit uit.

Heel leuk dat Me enger op de Xbox 360, maar zelf vind ik het typen opde Xbox 360 werkelijk verschrikkelijk. Hoewel Microsoft zijn best heeftgedaan om een goed digitaal toetsenbord op je scherm te krijgen, is hettoch altijd maar behelpen om te typen met een controller. Berichtje turen naar elkaar doe ik meestal al zo kort mogelijk en voor de restprobeer ik het typen te vermijden. Die ellende is gelukkig voorbij metde Me enger Kit, omdat je nu een klein toetsenbordje aan je Xbox360-controller kunt klikken, de Chatpad.

De Chatpad is een 47-knoppig QWERTY-toetsenbord dat je onderaan eencontroller klikt. Het is even duwen geblazen, maar als hettoetsenbordje eenmaal vast zit sluit het bijna naadloos aan. Hoewel deChatpad erg licht is, wordt de controller er wel iets zwaarder door. Jemerkt tijdens het gamen wel dat er een extra component aan jecontroller hangt. Je pink en ringvinger worden toch op een anderepositie neergezet en dat voelt anders. Natuurlijk is dit puur eenkwestie van gewenning en als je een aantal dagen met de Chatpad aan decontroller vast hebt gespeeld, weet je niet meer beter.

De Chatpad is echter ook niet echt bedoeld om tijdens het gamen tegebruiken, maar moet vooral het chatten op de Xbox 360 bevorderen. Alsje Xbox 360 naast je computer staat zal de Chatpad zeker niet jecomputertoetsenbord vervangen, en het zou dan ook onzin zijn om op jeXbox 360 te chatten. Staat je Xbox 360 echter in de woonkamer, of hebje zin om gewoon lekker op de bank of in bed te blijven liggen, danbiedt het ding daadwerkelijk uitkomst.

Het chatten gaat vlot, en je kunt zelfs door chatten tijdens films ofgames door een speciaal schermpje dat over het hoofdscherm heen gaat.Dit schermpje is klein genoeg zodat je nog veel kunt zien, maar grootgenoeg om goede gesprekken te voeren. Je kunt makkelijk wi elen tu ende verschillende gesprekken, maar voor een beter overzicht kun je betereen hoofdscherm tevoorschijn halen waarbij je de hele contactlijst ziet.

Omdat het toetsenbordje 'maar' 47 knoppen heeft, moest er wat verzonnenworden om alle andere tekens op het scherm te krijgen. Het resultaat istwee functieknoppen en drie functies per gewone knop. Er is gewoon eenShift-knop voor de hoofdletter, maar voor alle andere tekens zul je degroene en oranje knop in de hoeken van het toetsenbordje moetengebruiken. Als voorbeeld: de J-knop geeft een j, met de Shift-knop eenhoofdletter J, met de groene knop een apostrof en met de oranje knopaanhalingstekens. Vooral in het begin is dat dus zoeken geblazen.

Omdat je de Chatpad onderop de controller klikt, is er geen plek meervoor de headset. Daarom zit bij het Me enger Pack ook een extraheadset met de geluidsregelaar in het midden van het snoer. Deze kun jeergens aan je kleding vastklikken, zodat je niet naar de mute-knophoeft te zoeken tijdens het spelen.

De Me enger Kit is ideaal voor diegene die op de bank, in bed of in dewoonkamer wil chatten via Windows Live Me enger. Stuur je vaak langeberichtjes, dan kun je ook nog overwegen om de Kit te aan te schaffen.De Me enger Kit is verkrijgbaar voor €29,99.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou