Rechtszaakdocumenten geven inzicht over wat Epic aan Fortnite verdient
Nieuws

Rechtszaakdocumenten geven inzicht over wat Epic aan Fortnite verdient

In de gisteren begonnen rechtszaak tussen Epic Games en Apple zijn diverse documenten de revue gepasseerd met interne informatie over het eerstgenoemde bedrijf. Zo wordt onder andere duidelijk hoeveel Epic aan Fortnite heeft verdiend.

Uit documenten die online zijn geplaatst - die overigens geen details geven over games en zakelijke beslissingen die na september 2019 zijn gemaakt - blijkt dat Fortnite in de eerste twee jaren sinds release een omzet van 9,2 miljard dollar opleverde. De totale omzet van Epic in die twee jaren - 2018 en 2019 - was 9,8 miljard dollar. De resterende 0,6 miljard dollar werd verdiend met de Unreal Engine, de Epic Games Store en andere games. 

Verder blijkt dat Epic Games in een periode van negen maanden - van 14 december 2018 tot 26 september 2019 - zo'n 11,7 miljoen dollar heeft betaald voor het weggeven van gratis games in de Epic Games Store. In die periode gaf het bedrijf 38 games gratis weg. Deze games werden 105 miljoen keer door mensen geclaimd en waren goed voor 4,9 miljoen nieuwe gebruikers. Onder andere de Batman-games en Subnautica waren erg populair.

Daarnaast zijn er ook details gegeven over games die (tijdelijk) exclusief via de Epic Games Store worden aangeboden. Zo stijgt de dagelijkse omzet die met de digitale winkel wordt gegenereerd op dagen dat er exclusieve games verschijnen. In 2019 was Borderlands 3 goed voor de hoogste piek in nieuwe gebruikers. Epic betaalde daar 115 miljoen dollar voor aan uitgever Take-Two Interactive.

De rechtszaak tussen Apple en Epic Games begon gisteren. Apple vraagt 30 procent commissie van grote ontwikkelaars om spellen op de Apple Store aan te bieden en Epic is het daar niet mee eens. Toen Epic Games een manier vond om gamers direct aan het bedrijf geld over te laten maken en daarmee de commissie aan Apple te omzeilen, verwijderde Apple Fortnite van de App Store.

Tijdens de eerste dag van de rechtszaak konden mensen die niet direct met de rechtszaak te maken hebben, meeluisteren. Zij konden door een technologische fout echter van zich laten horen in de rechtszaal. Daardoor riepen fans van Epic en diens games tijdens de rechtszaak 'free Fortnite'. Ook werd er getrollt, onder andere door muziek van Travis Scott te draaien. Na verloop van tijd vond men een manier om het geluid dat fans maakten te muten.

Verwacht wordt dat de rechtszaak tussen Epic Games en Apple drie weken in beslag neemt.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Avowed was bijna een 'multiplayer-Skyrim' geworden
Nieuws

Avowed was bijna een 'multiplayer-Skyrim' geworden

De ontwikkeling van de game is tweemaal herstart

De eerder deze week uitgekomen singleplayer-rpg Avowed had bijna een focus op multiplayergameplay gehad.

Dat laat regisseur Carrie Patel weten aan Bloomberg. De game werd in eerste instantie een "multiplayer-Skyrim" genoemd, maar in 2021 ging de ontwikkeling volledig op de schop. Voor die tijd werd het spel als een multiplayergame ontwikkeld. Sterker nog: de ontwikkeling van de game is in totaal twee keer volledig herstart.

Patel onthult ook dat er bij Obsidian behoefte is aan eventuele vervolgen op of dlc voor Avowed. "Nu we deze geweldige spelwereld hebben gebouwd, en het ontwikkelteam ook hebben laten wennen aan deze content en gameplay in deze wereld, zou ik er graag meer van zien."

Avowed is nu verkrijgbaar voor Xbox Series X en S en pc en staat ook op Xbox Game Pass. Ron Vorstermans beloonde het spel met een 9 in zijn review: "Het schrijfwerk is fenomenaal, het vechten vloeit als een actiegame, de spelwereld is iedere vierkante centimeter waard en zelfs de kleinste verhaaltjes zijn memorabel. Avowed is misschien geen grensverleggende, dynamische rpg, maar weet precies waar het goed in is, en zet daar met volle overtuiging op in. Het resultaat is de beste Microsoft-rpg van de afgelopen jaren."

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Netflix betrokken bij Sifu-verfilming
Nieuws

Netflix betrokken bij Sifu-verfilming

De scriptschrijver van de The Maze Runner-films zou het script voor de film verzorgen

Netflix is betrokken bij de verfilming van Sloclaps kungfugame Sifu.

In 2022 werd al aangekondigd dat er een film werd gemaakt gebaseerd op Sifu door Story Kitchen, het bedrijf dat ook achter de Sonic the Hedgehog-films en de aankomende Streets of Rage- en Tomb Raider-verfilmingen zit.

Deadline heeft deze week gemeld dat Netflix nu ook betrokken is bij het project en dat TS Nowlin - bekend van de The Maze Runner-films - het script schrijft. Volgens geruchten zal John Wick-regisseur Chad Stahelski met zijn bedrijf 87Eleven Entertainment als producent functioneren.

Eerder gingen er geruchten dat Derek Kolstad, de schrijver van de John Wick-scripts, het script voor Sifu zou schrijven, maar dat lijkt nu dus niet meer het geval te zijn - tenzij hij samenwerkt met TS Nowlin.

De film moet min of meer hetzelfde plot als de game aanhouden, waarbij de hoofdrolspeler elke keer dat ze verslagen worden een stuk ouder wordt. De film wordt beschreven als "John Wick ontmoet M. Night Shyamalan's film Old".

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!