Pokémon Home: Installeren, overzetten, ruilen en meer uitgelegd
Nieuws

Pokémon Home: Installeren, overzetten, ruilen en meer uitgelegd

Sinds vandaag is Pokémon Home beschikbaar, The Pokémon Company’s nieuwe clouddienst. Met Home kunnen spelers hun monsters naar de cloud uploaden, ze beheren vanaf hun smartphone en Switch en ruilen met anderen. Omdat Home een nogal dubieuze constructie is, vind je hieronder een handige gids.

Pokémon Home is beschikbaar als losse applicatie in de Nintendo eShop, de Google Play Store en de App Store. Met de applicatie is het mogelijk om pokémon over te zetten van Pokémon Sword en Shield, Pokémon Let’s Go Pikachu en Eevee, Pokémon Go en de Pokémon Bank – en daarmee alle 3DS-titels. Ook biedt de dienst andere functies, zoals het Global Trade System, pokémon kunnen beoordelen, uitgebreide statistieken en beschrijvingen van pokémon en meer.

Installeren en verbinden.

Om gebruik te maken van Pokémon Home moet in ieder geval de Switch-versie uit de Nintendo eShop worden geïnstalleerd. Na het kiezen van de taal en regio vraagt Home of gebruikers een Nintendo Account te koppelen voor het gebruik van de mobiele applicatie. Indien je gebruik wilt maken van het Global Trade System in de mobiele app is het handig om op beide apparaten in te loggen met hetzelfde account, dat je eventueel kunt herstellen op de website van Nintendo als je het wachtwoord bent vergeten.

Vervolgens worden spelers ontvangen door professor Grand Oak en de virtuele assistent Poké Boy, waarbij je een naam invoert en een uiterlijk kiest uit één van de generaties Pokémon Games. Op de Switch-versie ontvangen gebruikers ook een starter-pokémon: Charmander, Bulbasaur of Squirtle. In de mobiele applicatie doorloop je hetzelfde traject. Eenmaal opgestart verschillen de Switch- en iOS- en Android-versies echter van elkaar qua functionaliteiten:

Switch:

  • Pokémon: pokémon verplaatsen van en naar games

  • Pokédex: de National Dex met informatie over alle pokémon

  • Notebook: een overzicht van alle activiteiten in Pokémon Home

  • Move: pokémon uit Pokémon Bank

  • Points: het omzetten van Bank Points in Battle Points

  • Settings: instellingen voor onder andere audio

iOS/Android:

  • Your Room: een kamer met je starter-pokémon

  • Pokémon: een overzicht van alle pokémon in Home

  • Trade: alle ruilopties met onder andere het GTS

  • Challenges: uitdagingen om stickers mee te verdienen

  • Friends: vrienden toevoegen en uitnodigen voor ruilen

  • News: nieuws over Pokémon Home

Hieronder worden de belangrijkste opties nader uitgelegd.

©GMRimport

Pokémon overzetten (Switch)

De hoofdmoot van Home is het kunnen opslaan van pokémon in de cloud. In feite fungeert de dienst als een National Dex, wat inhoudt dat alle 893 verschillende exemplaren op één plek kunnen worden bewaard, iets wat ontbreekt in Sword en Shield. Het feit dat de laatste delen Sword en Shield geen National Dex ondersteunen, betekent echter wel dat alleen monsters in de Galar-Pokédex naar die games kunnen worden overgezet. Pokémon overzetten uit de rest van de games is eenrichtingsverkeer, dus bekijk onderstaande afbeelding goed voordat je aan de slag gaat.

©GMRimport

Pokémon Bank (Move)

Pokémon Home ondersteunt ook voorloper Pokémon Bank. In Bank kunnen pokémon uit Pokémon X en Y, Omega Ruby en Alpha Sapphire en (Ultra) Sun en (Ultra) Moon worden opgeslagen, waardoor deze nu ook naar Home kunnen worden verplaatst. Ook monsters uit de DS-delen kunnen via Pokétransporter naar Bank worden overgezet. Pokémon overzetten van Bank naar Home is overigens enkel mogelijk met zowel een abonnement op Pokémon Bank (4,99 euro per jaar) en een premium abonnement op Home. Tussen 3 februari en 3 maart is Bank gratis te gebruiken.

Om gebruik te maken van de functie moet je ervoor zorgen dat hetzelfde Nintendo Network ID is gekoppeld aan dat van Pokémon Home. Ook is het handig om de desbetreffende 3DS bij de hand te houden met Pokémon Bank geopend.

©GMRimport

Selecteer vervolgens Move daarna Begin Move in de Switch-versie. Selecteer vervolgens in Pokémon Bank op de 3DS Move pokémon from Bank to Pokémon Home. Hierna is het mogelijk om boxen met pokémon te selecteren om over te zetten, dus niet individuele monsters. Let op: de code die na het selecteren ingevoerd moet worden is slechts drie minuten geldig, dus er is wat haast bij geboden. Ook kunnen pokémon niet meer terug naar Bank.

Pokémon Sword en Shield

Pokémon verplaatsen uit Sword en Shield is relatief eenvoudig. Selecteer Pokémon in de Switch-versie en kies vervolgens Sword of Shield. Let erop dat de cartridge zich in de Switch bevindt of dat de game is geïnstalleerd. Vervolgens kunnen pokémon uit alle boxen worden geselecteerd en worden verplaatst – kies met ZL en ZR het groene vakje om meerdere tegelijk te selecteren. Pokémon die zich in je party bevinden zijn niet over te dragen en enkel exemplaren uit de Galar Pokédex kunnen worden verplaatst van Home naar Sword en Shield. Druk op Quit om op te slaan.

©GMRimport

Pokémon Let’s Go Pikachu en Eevee

Pokémon overdragen vanuit Pokémon Let’s Go is vergelijkbaar met Sword en Shield. Waar Pokémon in de Galar-Pokédex weer terug kunnen naar Sword en Shield, zijn pokémon uit Home echter niet compatible met Pokémon Let’s Go Pikachu en Eevee.

Pokémon Go

Bij lancering van Pokémon Home wordt de mobiele game Pokémon Go nog niet ondersteund. De eerste 151 pokémon kunnen wel eerst worden verplaatst naar Pokémon Let’s Go, om ze vervolgens naar Home over te zetten.

Ruilen (iOS/Android)

Met Pokémon Home is het mogelijk direct vanuit de applicatie te ruilen, helaas nog niet op de Switch. Je vindt de functie door naar links te swipen in de app.

Global Trade System

Het Global Trade System (GTS) keert terug na afwezigheid op de Switch. Het GTS is in feite een soort marktplaats voor het ruilen van pokémon, waarbij je door ruilvoorstellen scrolt of er zelf een opstelt. Om te ruilen selecteer je Deposit Pokémon, en vervolgens welke je ervoor terug wilt. Op pokémon zoeken is ook mogelijk, namelijk via Search for pokémon. Ruilen gebeurt vervolgens op de achtergrond.

©GMRimport

©GMRimport

Room Trade

Ook is er Room Trade, een manier om met tot twintig willekeurige mensen te ruilen. Spelers krijgen dan een willekeurige pokémon terug van een ander persoon in de kamer, feitelijk een variant van Wonder Trade. Je aansluiten bij een kamer kan via een Pattern, Room ID of Join Random Room Trade en is gratis voor alle Home-gebruikers. Mensen met een Premium abonnement kunnen ook zelf een kamer openen.

Wonder Box

Wonderbox is een feature voor mensen die graag een risico nemen. Met Wonderbox is het namelijk mogelijk om tot tien pokémon willekeurig te ruilen. Ruilen gebeurt op de achtergrond als de pokémon eenmaal zijn achtergelaten.

Friend Trade

De laatste optie is Friend Trade, waarbij je met vrienden uit je vriendenlijst een ruil kunt starten.

Pokémon Home Points en Battle Points (Switch)

Met het verplaatsen van pokémon in Home verdienen spelers Pokémon Home Points. In de Nintendo Switch-versie van de applicatie is het mogelijk om deze punten om te zetten naar Battle Points om zeldzame items aan te schaffen door Points te selecteren. Vervolgens selecteer je de game waar de punten naartoe worden gestuurd. Per dertig Pokémon Home Points ontvangen spelers één Battle Point.

National Dex en Judge-functie

Home ook over een National Pokédex. De National Dex omvat alle pokémon en kan worden gefilterd op regio en geeft onder andere weer in welke games het monster voorkomt en geeft verschillende vormen weer, zoals Mega Evolutions.

Zowel de Switch-versie als de mobiele applicaties ondersteunen een Judge-functie die de statistieken beoordeelt. In beide gevallen vind je de beoordelingen door op de statistiekengrafiek te tikken. De mobiele versie biedt nog een aantal extra functies, zoals de pokémon van alle kanten kunnen bekijken en zoeken op moves.

©GMRimport

Overige functies

Tot slot beschikt Home over een aantal extra’s, zoals Mystery Gifts die tijdens evenementen te vergaren zijn, nieuws over onder andere toernooien in Sword en Shield en verschillende uitdagingen om stickers mee te verdienen. In de toekomst verschijnen gevechtsgegevens, waarmee gebruikers populaire pokémon en strategieën kunnen ontdekken.

Hieronder is een tabel te zien met welke functies worden ondersteund in de Switch-versie en de mobiele versie van Pokémon Home.

©GMRimport

Gratis en Premium

Er zijn twee versies van Pokémon Home: gratis en Premium. De gratis versie is op veel vlakken beperkt ten opzichte van de premiumversie. Zo kunnen spelers dertig pokémon tegelijk opslaan en één pokémon in het GTS. Premium ondersteunt daarentegen 6.000 pokémon en drie pokémon in het GTS. Premium kost 15,99 euro per jaar, 4,99 euro per 90 dagen en 2,99 euro voor 30 dagen. Hieronder is een tabel te zien met de verschillen.

©GMRimport

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
GDC-onderzoek toont aan dat ontwikkeling van pc-games significant toeneemt
Nieuws

GDC-onderzoek toont aan dat ontwikkeling van pc-games significant toeneemt

Daarnaast is 11 procent van de ondervraagden gedurende de afgelopen twaalf maanden ontslagen

De jaarlijkse State of the Game Industry-enquête die op de Game Developers Conference onder ontwikkelaars is gehouden toont aan dat het aantal mensen dat aan pc-games werkt significant blijft toenemen.

Uit het onderzoek blijkt dat 80 procent van de meer dan drieduizend ondervraagde ontwikkelaars aan pc-games werken - terwijl vorig jaar 66 procent van de ondervraagden aan pc-games werkten. Interesse in het pc-platform was er onder 74 procent van de ondervraagden ten opzichte van 62 procent het voorgaande jaar.

Een precieze reden voor de stijging werd niet gegeven, maar GDC oppert dat de Steam Deck deels verantwoordelijk kan zijn voor de stijging. Andere mogelijke redenen zijn het feit dat pc-gaming steeds toegankelijker wordt dankzij platforms als Steam en het feit dat consoles qua technologie steeds meer op pc's gaan lijken, waardoor een pc-versie naast een consoleversie ontwikkelen steeds logischer wordt.

38 procent van de ondervraagden claimen games voor de PlayStation 5 te maken, en 34 procent voor de Xbox Series X en S. 29 en 28 procent werkt respectievelijk aan games voor Android en iOS, en 20 procent van de ondervraagden heeft een spel voor de Nintendo Switch in ontwikkeling. 8 procent geeft daarnaast aan dat men aan een game voor de pas onthulde Nintendo Switch 2 werkt.

Ontslagen en liveservice

De enquête behandelde nog veel meer aan games gerelateerde onderwerpen. Ongeveer 11 procent van alle ondervraagden gaven aan gedurende de afgelopen twaalf maanden hun baan te hebben verloren, een stijging ten opzichte van de 7 procent uit het onderzoek van vorig jaar. 29 procent gaf aan dat collega's hun baan hadden verloren, en 4 procent meldde dat de studio's waarvoor ze werkten het afgelopen jaar zijn gesloten.

Op het gebied van liveservicegames gaf 16 procent van de ondervraagden aan dat men aan een liveservicegame werkt. Daarnaast gaf een daarvan losstaande 13 procent aan dat men graag aan een liveservicegame zou werken. 41 procent van de ondervraagden claimden echter dat ze geen interesse hadden in het maken van liveservicegames. Deze ontwikkelaars uitten hun zorgen over dalende spelersaantallen, creatieve stagnatie, microtransacties en de mogelijkheid dat ontwikkelaars in een burn-out belanden.

Gebruik van AI en andere statistieken

Ondanks dat er in de industrie veel kritische geluiden zijn te horen over het gebruik van artificiële intelligentie tijdens game-ontwikkeling, gaf 52 procent van de ondervraagde ontwikkelaars aan voor een bedrijf te werken dat AI gebruikt, en 36 procent dat het specifiek voor game-ontwikkeling werd gebruikt. Toch meldde 30 procent van de ondervraagden dat men gelooft dat het gebruik van AI om game-assets te generen een negatieve impact heeft op de game-industrie. Problemen als IP-diefstal en energieconsumptie werden aangehaald.

Andere interessante feitjes: uit de statistieken van de enquête blijkt dat de game-industrie voor 66 procent uit mannelijke werknemers bestaat, terwijl dat in 2020 nog 75 procent was. Het percentage van ondervraagden dat zich als onderdeel van LGBTQ+ identificeerde beslaat 24 procent.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Super Mario Kart-soundtrack toegevoegd aan Nintendo Music
Nieuws

Super Mario Kart-soundtrack toegevoegd aan Nintendo Music

De app is beschikbaar voor Nintendo Switch Online-leden

Nintendo heeft de soundtrack van de SNES-game Super Mario Kart toegevoegd aan de Nintendo Music-app.

De soundtrack bestaat uit 37 nummers die samen 33 minuten beslaan. Super Mario Kart is de eerste game in de gigantisch populaire kartracefranchise. Een van de meest recente delen, Mario Kart 8 Deluxe, is de bestverkochte Switch-game.

Vorig jaar bracht Nintendo Nintendo Music uit. Met de gratis app die alleen beschikbaar is voor Nintendo Switch Online-leden kan men muziek uit diverse Nintendo-games beluisteren op iPhone- of Android-apparaten. De app is daarmee vergelijkbaar met andere muziekapps als Spotify en Apple Music, maar dus louter voor muziek uit Nintendo-spellen.

Mensen kunnen daarbij zoeken op games, personages en verschillende speellijsten. Er is muziek beschikbaar uit games van verschillende consoles. Denk aan spellen als Donkey Kong Country, Super Mario Odyssey, Animal Crossing: New Horizons, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom en Super Mario Bros.

Diverse nummers kunnen ook 'verlengd' worden tot wel zestig minuten. Bepaalde soundtracks kunnen verborgen worden om spoilers te voorkomen en daarbij worden er soundtracks aangeraden gebaseerd op de speelgeschiedenis op de Switch. Zoals gezegd is een abonnement op Nintendo Switch Online nodig om in te kunnen loggen op Nintendo Music en de app te gebruiken. Dit kost 19,99 euro per jaar.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!