PlayStation 3 afstandsbediening | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Als we kijken naar het design dan past de afstandsbediening qua kleur perfect bij de PS3 (ook zwart) maar daar houden de vergelijkingen direct op. Waar de PS3 mooi strak is vormgegeven, heeft de afstandsbediening een 13-in-een-dozijn ontwerp. Het ontbreekt de remote aan ieder sprankje originaliteit. Een voordeel is echter wel dat het de remote zeer overzichtelijk maakt omdat je waarschijnlijk al twee soortgelijke afstandsbedieningen hebt. Natuurlijk is de remote uitgerust met alle standaard play-, skip- en pauzeknoppen die je kent van iedere andere dvd afstandsbediening. Aan deze knoppen zijn ook alle buttons van de PlayStation 3 controller toegevoegd en daarom is de afstandsbediening aan de grote kant. De toevoeging van deze extra knoppen maakt het echter wel mogelijk om werkelijk alle handelingen uit te voeren die je met je controller kan en meer.

Snel en gemakkelijk

De remote werkt op 2 bijgeleverde AA batterijen en is daarmee direct klaar voor gebruik, erg handig. Na de batterijen er in gedaan te hebben zal je de remote eerst moeten aanmelden op je PS3. Dit werkt zeer eenvoudig en staat zelfs met plaatjes in de handleiding afgebeeld. Wanneer de controller het eenmaal doet kan je hem gelijk gebruiken om door het menu van je PS3 te navigeren. Dit voelt al heel natuurlijk aan en ik mis mijn controller nog geen moment.

Een filmpje!

Nu de echte test, tijd voor een filmpje. Met mijn afstandsbediening in de aanslag start ik de Blu-ray film. Het werkt inderdaad een stuk fijner dan de PS3 controller die ik gewend ben. Iedere knop geeft duidelijk aan welke knop waarvoor dient en ik hoef niet meer bij iedere handeling na te denken of het nu kruisje of vierkantje is. Het openen van het in-scherm menu werkt ook een stuk eenvoudiger met de remote. Waar het voorheen gokken was naar de juiste button staat boven elke knop zijn functie.

De PlayStation aan- en uitzetten kan ook met afstandsbediening. Net als op de controller zit een ook een PSN knop op de remote. Wanneer je deze lang indrukt krijg je het bekende keuzemenu op je scherm waarmee je de console aanzet of de film beëindigd. Omdat de afstandsbediening op bluetooth werkt hoef je niet op je PS3 te richten bij het bedienen van de knoppen. Ook een uitkomst is dat de remote zichzelf uitschakelt en niet eeuwig stand-by blijft staan zoals de PS3 controller.

Nuttig of overbodig?

Op het eerste gezicht lijkt de Sony PlayStation 3 afstandsbediening overbodig. Alle functionaliteiten van de afstandsbediening zitten immers ook onder de knoppen van de PlayStation 3 controller. Maar tijdens het kijken van een film is een echte afstandsbediening met duidelijke knoppen wel een uitkomst. Daarnaast geeft de afstandsbediening je veel meer het gevoel dat je een film kijkt op een daarvoor bedoelde machine in plaats van je spelcomputer. Deze remote is geen must voor iedereen maar wel aanrader voor de filmliefhebbers onder ons.

De PlayStation 3 afstandsbediening is verkrijgbaar voor €29.99. Gedurende de maanden februari, maart, april en mei krijg je de PlayStation 3 remote echter gratis bij aankoop van 3 Sony Pictures Home Entertainment Blu-ray Discs. Meer informatie kun je vinden op deze website.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou