Playlogic maakte vorig jaar voor de eerste keer winst | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Nederlandse uitgever Playlogic heeft in een persbericht openbaar gemaakt, dat het vorig jaar voor de eerste keer in de plus heeft gedraaid. Tegen een netto omzet van 10,1 miljoen dollar wist de uitgever 0,7 miljoen dollar winst te maken in het fiscale jaar van 2007. Dit is een grote verbetering ten opzichte van het vorige jaar, waarin 12,5 miljoen dollar verlies gedraaid werd.

Playlogic noemt een paar hoogtepunten op van vorig jaar. Vooral de samenwerking met Sony heeft hun blijkbaar goed gedaan. Zo is er van SCEA een licentie verkregen die Playlogic globaal games voor de PS3 mag laten uitgeven. Ook zijn er licenties verkregen voor zowel de PS2 als PSP. Bovendien worden games uit de Playlogic-stal in een groot deel van Azie verkocht.

Playlogic kondigt ook aan de banden met SCEE te versterken met nieuwe exclusieve en nog te onthullen projecten. Ook zal de uitgever dit jaar verhuizen naar hun nieuwe pand in het WTC te Amsterdam. We kunnen van Playlogic verder verwachten dat de focus meer komt te liggen op consolegames dan PC-games, aangezien de hoeveelheid console-eigenaren blijft groeien.

Als laatste worden er een aantal games aangekondigd die dit eerste kwartaal in de schappen liggen, namelijk Xyanide Resurrection PC, Dragon Hunters DS, Simon the Sorcerer 4-Chaos Happens, Obscure 2 Wii en Aggre ion-Reign over Europe.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou