Pikhouweel uit Minecraft gevonden in Skyrim | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het gebruiksvoorwerp draagt de naam 'Notched Pickaxe'. Dit verwijst naar de ontwikkelaar van Minecraft, Marcus 'Notch' Per on en naar het pikhouweel dat spelers van Minecraft gebruiken om te graven. Het voorwerp zou te vinden zijn op de Throat of the World, de hoogste berg in de game. Van het pikhouweel is een screenshot gemaakt. 

Rechtszaak

De aanwezigheid van een verwijzing lijkt opmerkelijk in het licht van de rechtszaak die gaande is tu en Skyrims uitgever Bethesda en Minecrafts ontwikkelaar Mojang, over de naam van Mojangs nieuwe game Scrolls. Werknemers van Bethesda's ontwikkelstudio hebben echter in het verleden laten weten grote fans te zijn van Minecraft; zij hebben het spel regelmatig gespeeld tijdens het maken van Skyrim. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou