Peter Jackson heeft vertrouwen in Halo-film | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Nadat alle financiering van de Halo-film afgelopen jaar werd teruggetrokken, vreesden fans dat de Master Chief het witte doek nooit te zien zou krijgen. Maar er is hoop! Producenten Peter Jackson en Fran Walsh hebben er nog steeds vertrouwen in om het vastgelopen project van de grond te krijgen.

Jackson, regi eur van onder andere de Lord of the Rings trilogie, claimt dat de aankomende release van Halo 3 er wel eens voor zou kunnen gaan zorgen dat de filmstudio's 20th Century Fox en Universal Pictures het project een tweede kans geven. Eerder werd de financiering van de film stopgezet vanwege budgetproblemen en zorgen over de debuterende regi eur Neill Blomkamp, die alleen ervaring zou hebben met reclames en korte films. Jackson en Walsh peinzen er echter niet over om zonder hem verder te gaan.

“We willen de film met niemand anders doen,” vertelde Jackson. “Maar de besli ing is aan Neill.” Jackson's productiestudio Wingnut Films heeft altijd achter de keuze voor Blomkamp gestaan, zo blijkt uit een verklaring die vorig jaar werd gegeven toen de film werd stopgezet. “We steunen de visie van regi eur Blomkamp helemaal. Neill is een enorm getalenteerde filmmaker en het werk dat hij voorafgaand aan Halo heeft afgeleverd is werkelijk geweldig.”

Het zal intere ant zijn om te zien of de studio's op de knieën gaan voor de standvastigheid van de producenten en het verwachte succes van Halo 3. Maar nu Jackson flink betrokken is bij Microsoft en de Halo-franchise, zou het behoorlijk teleurstellend zijn als het filmproject wederom niet van de grond komt vanwege een discu ie over de regi eur.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou