Perpetual aangeklaagd voor contractbreuk en fraude | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Ontwikkelaar Perpetual Entertainment, bekend van Star Trek Online en het onlangs gecancelde Gods & Heroes: Rome Rising, is aangeklaagd door PR-firma Kohnke Communications voor contractbreuk en fraude. Kohnke verzorgde in opdracht van Perpetual de promotie van Gods & Heroes: Rome Rising, dat vanwege 'beperkt commercieel potentieel' twee maanden geleden plotseling gecanceld werd.

Volgens Kohnke heeft het commerciële potentieel niets te maken met de reden waarom het spel is gecanceld, maar omdat Perpetual zich liever concentreert op Star Trek Online. Perpetual zou nog meer dan tienduizend dollar aan openstaande facturen moeten betalen aan Kohnke, dat afhankelijk van het succes van het spel na de release ook nog een flinke som geld, tu en de $70,000 en $$280,000, tegemoet zou kunnen zien.

Gezien de harde PR-arbeid die Kohnke naar eigen zeggen verzet heeft, zou men recht hebben op het hoogste bedrag. "Kohnke's publiciteitscampagne was succesvol in het creëren van 'buzz' voor de release van Gods & Heroes, en in het overtuigen van reviewers om positieve reviews over de game te schrijven", zo stelt het communicatiebureau over zichzelf.

Wat het zaakje extra schimmig maakt, is dat Perpetual alle rechten en a ets van Gods & Heroes na het cancellen doorgesluisd heeft naar een ander bedrijf, P2, voor een prijs die ver onder de marktwaarde zou liggen. Hierdoor zou er bij een eventuele rechtszaak nauwelijks nog iets bij Perpetual te halen zijn.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou