PaRappa the Rapper (hands-on) | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

PaRappa is een hondje, een rappend hondje. Hij is tot over zijn hondenoren verliefd op een meisje en probeert alles om haar hart voor zich te winnen. Zo moet hij zorgen dat hij een taart bakt voor haar verjaardag, moet hij een rijbewijs halen om haar hart te winnen en moet PaRappa zijn ontlasting zo lang mogelijk ophouden tijdens een afspraakje. Waar een verliefde hond allemaal wel niet mee rekening moet houden!

PaRappa overkomt zijn obstakels stuk voor stuk met hetgeen waar hij goed in is: rappen. Het spel is een ritmegame in zijn puurste vorm. Er staat een reeks met knopen bovenin het scherm die je op het exacte moment moet indrukken. Wanneer je een knop indrukt rapt PaRappa het overeenkomende woord. Je rapt telkens tegen een ander persoon, bijvoorbeeld je rijlesinstructrice of een kok. Die rappen een zin en jij moet die zin op het exacte ritme nadoen.

Het is een vera end kort spel, want na zes liedjes is het al voorbij. De liedjes zijn echter zo moeilijk en vooral ook leuk, dat het geen ramp is om ze keer op keer te spelen. Dit zul je sowieso al moeten doen, omdat de moeilijkheidsgraad dusdanig hoog is. Mi chien wat te hoog, want de frustratie na tig keer spelen is vervelend. De voldoening na het eindelijk halen des te hoger.

De preview-versie van PaRappa the Rapper is een directe kopie van het oude PlayStation-spel. Hopelijk heeft de game die volgende maand in de winkels komt te liggen wat extra content. In ieder geval zijn de briljante muziek, de unieke grafische stijl en de verslavende factor genoeg reden om dit spel in de gaten te houden. Vooral voor het schappelijke prijsje van 30 á 35 euro.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou