Header

Palmer Lucky: 'Prijs van PlayStation VR is compleet eerlijk'

Rift en PlayStation VR zijn 'erg verschillende markten'

Palmer Lucky, bedenker van de Oculus Rift, heeft in een interview gezegd dat hij de prijs van PlayStation VR “compleet eerlijk” vindt.

Het interview met Lucky vond plaats tijdens de Game Developers Conference, waar Sony gisteren een prijs en releasedatum bekend heeft gemaakt voor de virtual reality-headset voor PlayStation 4. Lucky zegt dat de prijs van de Oculus Rift en PlayStation VR “niet zo ver van elkaar liggen”. 

Hij geeft aan dat bij de Oculus Rift een controller, afstandsbediening en meerdere games al zijn inbegrepen. “Sony verkoopt een camera, een controller en dan nog de headset – we zijn eigenlijk vrij gelijk qua prijs. Zij zijn goedkoper, maar ik denk dat het een compleet eerlijke prijs is en ze goed werk hebben geleverd om de prijs laag te houden. Dat was duidelijk een prioriteit.”

Volgens Lucky is de doelgroep van PlayStation VR compleet anders dan die van de Oculus Rift: “Mensen die een Rift kopen, hebben al een krachtige pc of zijn bereid één te kopen voor virtual reality. Diegenen die PlayStation VR kopen, hebben al een PlayStation of worden door PlayStation VR overgehaald om een PlayStation te kopen, die ze ook al om andere redenen niet gerelateerd aan vr wilden hebben."

Lucky denkt niet dat pc-gebruikers een PlayStation en PlayStation VR vanuit het niets gaan kopen of dat PlayStation-gebruikers een Rift en een krachtige pc gaan aanschaffen. "Het zijn erg verschillende markten op dit moment.”

Sony’s PlayStation VR-headset is vanaf oktober beschikbaar voor 399 euro. De eerste Oculus Rift-headsets worden eind deze maand verscheept en zijn beschikbaar voor 699 euro. De andere grote speler op het gebied van virtual reality, HTC Vive, komt in april naar Nederland voor een prijs van 899 euro.