Ook Nedgame ontstemd over vroege release PES 2008 | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Eerder vandaag kondigde de Gameshop uit Den Haag al aan Pro Evolution Soccer 2008 direct de budgetbak in te prijzen als protest tegen een aantal winkelketens die de game bijna een week voor de releasedatum al in de schappen hebben liggen.

Grote ketens krijgen games vaak eerder geleverd om zo voldoende tijd te hebben alle winkels te bevoorraden. Direct gevolg is dat de game binnen een paar dagen al volop verkrijgbaar is, nog voordat de kleinere zelfstandige winkels hun levering hebben ontvangen.

Middels een zojuist verstuurd persbericht laat gameshop Nedgame, met filialen in Groningen, Amersfoort en Apeldoorn, weten de geleden schade te willen verhalen op uitgever Konami. Zij verwachten de game pas dinsdag of woensdag terwijl de grote ketens reeds vorige week donderdag bevoorraad zijn. "Het is niet alleen om het geld te doen. Je staat gewoon voor lul tegen je vaste klanten! " Aldus de eigenaar van Nedgame, Niels Thoma en.

De verkopen van een populaire game zijn doorgaans het grootst op de releasedatum. Het is nog niet bekend hoeveel omzet de zelfstandige gameshops denken mis te lopen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou