Ook Nederland stelt Kamervragen over Manhunt 2 | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Nadat Engeland en Ierland Manhunt 2 verboden hebben, is het nu de beurt aan Nederland om kamervragen over het spel te stellen. PvdA-lid Jeroen Dij elbloem heeft vanochtend aan minister van justitie Hirsch Balin een aantal vragen gesteld. Dij elbloem ziet liever vandaag dan morgen dat er een verbod komt op Manhunt 2. Hieronder de vragen die gesteld zijn:

Heeft u kennis genomen van het bericht "Britten bannen computerspel Manhunt"?Wanneer zal Manhunt2 in Nederland te krijgen zijn? Wat is uw oordeel over dit spel?Acht u een verbod wenselijk?Wat zijn de juridische mogelijkheden om in Nederland een dit extreem gewelddadige en sadistische spel te verbieden?' Welke gezamenlijke aanpak is in Europees verband mogelijk en wenselijk?Welke initiatieven kunnen we van u verwachten om het systeem van leeftijdscla ificatie van games te verbeteren cq te vervangen, de verkoop van deze games aan kinderen zoveel mogelijk in te perken en de bewustwording onder ouders van de risico's van geweld in games te vergroten?Welke kabinetsinitiatieven kunnen we verder verwachten om het 'normaal' worden van geweld in ons dagelijks leven door de toenemende invloed van gewelddadige beeldcultuur zoveel mogelijk terug te dringen?

De laatste vraag lijkt daarmee de meest relevante. Want daar waar politici zich enorm opwinden over games als Manhunt 2, zo stil blijft het rondom films als SAW waarvan de posters met afgehakte benen gewoon door de hele stad verspreid zijn.

Kamervragen waren natuurlijk te verwachten en het is eigenlijk de vraag of Rockstar met dit spel in plaats van een statement te maken eigenlijk de duimschroeven aan draait voor de gamesindustrie.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou