Ontwikkelaar Ancient Wars: Sparta haalt uit naar Playlogic | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

WorldForge, de ontwikkelaar van de RTS Ancient Wars: Sparta heeft in een interview met Gamasutra flink uitgehaald naar de Nederlandse uitgever Playlogic. De ontwikkelaar stelt dat Playlogic zijn contractuele verplichtingen niet is nagekomen. Zo zou de promotie en lokalisatie van Ancient Wars: Sparta niet voldoende zijn geweest, wat het beperkte succes van het spel volgens WorldForge in de hand heeft gewerkt.

Ook zou Playlogic beloofde betalingen niet gedaan hebben. Nadat Ancient Wars zijn zogeheten goldstatus bereikte, heeft Playlogic volgens WorldForge geen enkele van zijn verplichte betalingen voldaan. Als uitleg voor de situatie kreeg men te horen van CEO Willem Smit dat "in Nederland het beloven te betalen, hetzelfde is als het betalen zelf".

WorldForge gaat verder door te stellen dat Playlogic financieel in zeer slecht weer verkeert. Zo zou het bedrijf zijn nieuwe kantoorpand hebben moeten verlaten en zal de stekker uit Playlogic gaan, wanneer niet binnen enkele maanden nieuwe geldschieters gevonden worden. Ook bevestigt WorldForge de veelgehoorde theorie dat Playlogic vooral een speeltuintje is voor Rogier Smit, die met het grote geld van zijn vader Willem Smit, een eigen bedrijfje mocht beginnen.

Playlogic zelf is verbolgen over de uitspraken van WorldForge en laat in een officieel statement weten, "niet te weten waar te beginnen om deze beweringen te weerleggen". Volgens Playlogic zijn de uitspraken in het artikel louter gebaseerd op speculaties uit tweede hand.

Inmiddels heeft Playlogic zelf WorldForge aangeklaagd voor de Amsterdamse rechtbank. Dit om te voorkomen dat WorldForge verder kan gaan met het maken van verdachtmakingen. "Het doel van World Forge is duidelijk om de goede relaties te dwarsbomen die Playlogic heeft met haar distributeurs en om de rechten [op het intellectueel eigendom] te bemachtigen van een succesvolle titel.", stelt Playlogic in haar statement. Ondanks de ferme woorden hoopt Playlogic uiteindelijk toch nog "een normale werkrelatie met World Forge te krijgen".


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou