Nyxi komt met Switch-controller gebaseerd op GameCube Wavebird

Nyxi komt met Switch-controller gebaseerd op GameCube Wavebird

Accessoirefabrikant Nyxi heeft de Wizard aangekondigd, een Switch-controller die overduidelijk is geïnspireerd op de draadloze GameCube Wavebird-controller.

De controller op traditionele wijze gebruikt worden, maar kan ook uit elkaar geschoven worden en vervolgens aan het Switch-scherm zelf vastgemaakt worden.

Nyxi claimt daarbij dat het zogeheten 'drift'-probleem, waarbij de analoge sticks input registreren terwijl spelers ze niet aanraken, niet kan voor komen bij de Wizard. Dat terwijl het een veel voorkomend probleem is bij Nintendo's eigen Joy-Con-controllers. 

Men kan daarnaast de sticks en de 'ringen' waar de sticks in geplaatst worden vervangen, er zitten knoppen aan de achterkant van de controller waaraan spelers functies kunnen toewijzen en de batterij in de controller gaat zo'n 6,5 uur mee.

Nyxi verkoopt de controller via diens officiële website voor 69 dollar (omgerekend 64,23 euro). Het bedrijf verscheept ook naar Nederland en België.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ziet er tof uit, toch gaat het in mijn hoofd niet goed als ik een niet-Nintendo controller zou kopen voor de Switch.

0

@Luigi1985 Verkochten ze niet een officiele gamecube controller voor de Switch? Met dat hele Switch Plus gebeuren? Ook een N64 controller, naar heugenis

0

@Tad Geen gamecubecontroller. Die zat wel bij Smash, maar met originele aansluiting en omzetstuk, die kun je ook op je gewone gamecube en een aantal wii's gebruiken.

0

Aanbevolen voor jou