Nintendo heeft een probleempje | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Iedereen had het erover, gamers, non-gamers, zon beetje elk levend wezen op aarde wist wat de 'Red Ring of Death' was. Microsoft zou een hardwarematig brakke console op de markt hebben gebracht, en consumentenprogramma Ka a besteedde extreem veel aandacht aan deze zaak. Natuurlijk is de rode ring des doods ook geen fijn verschijnsel, en inderdaad, het komt veel voor, maar Microsoft regelt zijn zaken tenminste goed, in tegenstelling tot Nintendo. bah.

Toen ik mijn XBox 360 kocht was ik dolblij, ik had mijn eerste next-gen console aangeschaft, en wat voor een! Toen een week na de aankoop toen ook nog Gears of War uitkwam kon het leven even niet meer mooier voor een fanatieke gamer als ik. Maar toen kwamen die Ka a afleveringen, die de Red Ring of Death behandelden. Ik schrok een beetje, 'zou mijn Xbox ook stukgaan?' vroeg ik me af. En ja hoor, een half jaartje later bevriest het beeld tijdens een potje Gears of War co-op, en bij de reset komt de ring des doods. Dus ik bel Microsoft, leg de situatie uit, en krijg na de standaardvragen een UPS code. Direct de volgende ochtend staat de UPS vrachtwagen voor de deur om mijn console op te halen, en binnen twee weken is er alweer een nieuwe binnen! In perfecte staat, en ook nog eens met een gratis maand XBox Live Gold(ter waarde van ongeveer 5 euro). Deze XBox werkt nu nog steeds. Conclusie: De klantenservice van Microsoft is perfect, de medewerkers zijn vriendelijk en het probleem wordt snel afgehandeld. Iedereen krijgt zelfs nog een compensatie meegestuurd!

Toen ik mijn wii kocht was ik ook dolblij. Een blijdschap die na een dag spelen al wat af begon te sterven. Maar alsnog vermaakte ik me met het apparaat. Toen kwam er echter een stroom topgames op de 360, en stond de wii stof te verzamelen voor de TV. Slechts éen keer in de maand werd er een potje wii tennis gespeeld. Maar toen ik na een tijdje toch eens een keer Red Steel uit wou spelen, en mijn wii aanzette gebeurde hetgene ik nooit had verwacht; geen beeld. Alle kabels goed aangesloten, maar geen beeld, en na wat zoeken op het internet kwam ik erachter dat ik lang niet de enige ben met dit probleem. Na een tijdje heb ik dan toch maar met tegenzin de Nintendo hulplijn gebeld. Na een lange wachttijd, waarin slechts een ergerende pieptoon om de paar seconden je oor in gelanceerd wordt, krijg ik eindelijk een nors klinkende man aan de telefoon. Als ik hem duidelijk maak wat er aan de hand is, komt hij met de geniale veronderstelling 'dat dat niet zo fijn is'. Nee goh? je meent het!Maar het kwam er op neer dat de wii opgestuurd moest worden. Opgestuurd ja, met de gewone post, op eigen kosten. 6 Euro lichter loop ik het postkantoor uit, ik heb mijn console voor de zekerheid verzekerd, je weet nooit wat er gebeurd. Ik heb netjes een brief met het probleem bijgesloten, zoals de medewerker achter de telefoon gevraagd had.

Minstens een maand later staat de postbode voor de deur met een pakketje van Nintendo. Blij maak ik het open, en binnenin vind ik de opgevouwen brief, en een nieuwe wii. Alhoewel ik het woord nieuw hier niet echt toepa elijk vindt. Want na het aansluiten blijkt deze wii een zeer hard tikkend geluid te maken tijdens het spelen van de discs. Dit hoort niet zo, en na een tweede telefoontje krijg ik te horen dat ook dit exemplaar opgestuurd moet worden. Na wat aandringen krijg ik nu echter te horen dat ze ook een antwoordnummer hebben, bedankt voor het melden Nintendo. Mi chien ook leuk om te weten dat al mijn savegames verwijderd zijn, terwijl ik duidelijk in de brief had gevraagd of die overgezet konden worden, wat volgens de telefoniste die ik de tweede keer sprak ook altijd gebeurde. Daar gaan al mijn uren Zelda, Wii Sports, Red Steel en scarface. Nogmaals, bedankt Nintendo, hartelijk bedankt.

Na ongeveer anderhalve maand wachten staat eindelijk de postbode voor de deur met mijn derde wii. Blij sluit ik hem aan, dit keer ga ik er vanuit dat alles goed is, volgens de telefoniste zouden ze zelfs proberen mijn savegames te redden. Ik grijp Red Steel en steek hem in de discgleuf, Geen luid tikkend geluid, en de game start zoals het hoort. Blij kijk ik of mijn saves er weer opstaan, maar nee, ik heb echt al die uren voor niks gespeeld. Als ik dan ook nog eens bij twee van mijn vijf wii games een disc error krijg wordt ik zo vreselijk pi ig. Hoe kunnen al die kranten, TV programma's zich zo op Microsoft focu en terwijl Nintendo gewoon de klant zijn console op eigen kosten laat opsturen, dan een kapot exemplaar weer terugstuurt en ook nog eens alle saves vrolijk verwijderd? Terwijl alle media Microsoft aan het zwartmaken is gooit Nintendo onder de druk van de enorme verkoopcijfers even snel een wii van de stapel kapotte exemplaren terug in de doos van die zeurende klanten. Waar slaat dit in vredesnaam op!? Ik betaal 250 euro voor dat ding, dan mag ik toch op zijn minst op een beetje service rekenen?

Ik word er moe van. Ik heb geen zin om weer de helpdesk te bellen, om weer aan te horen dat ik mijn wii op moet sturen omdat er niks anders aan te doen is. En ik heb al helemaal geen zin meer om nog op dat ding te spelen. Brawl kan me gestolen worden, Galaxy kan Nintendo mooi voor zichzelf houden, flikker toch op met dat rotapparaat! Ik wou dat ik mijn 250 euro terug kon krijgen, dan kon ik nu een mooie lading games voor mijn XBox kopen en was ik blij. Nu zie ik op tegen het zoveelste telefoontje naar de slechtste klantenservice die ik ooit mee heb gemaakt. Heel erg bedankt, Nintendo.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou