Night in the Woods-ontwikkelaar Alec Holowka overleden
Nieuws

Night in the Woods-ontwikkelaar Alec Holowka overleden

Alec Holowka, mede-ontwikkelaar van Night in the Woods en Aquaria, is op zaterdag overleden. Dit meldt zijn zus Eileen Holowka via Twitter.

Alec Holowka werd vorige week nog beschuldigd van misbruik door game-ontwikkelaar Zoë Quinn. Eileen meldt dat haar broer zijn hele leven heeft geworsteld met persoonlijkheidsstoornissen en een slachtoffer was van misbruik.

“Iedereen die mij kent weet dat ik altijd de slachtoffers geloof en dat ik altijd alles gedaan heb om hen te helpen, degenen die lijden aan psychische en chronische stoornissen. Alec was een slachtoffer van misbruik en heeft zijn hele leven geworsteld met persoonlijkheidsstoornissen. Ik zal niet doen alsof hij niet ook verantwoordelijk was voor het veroorzaken van pijn, maar diep van binnen was hij iemand die altijd alleen zorg en vriendelijkheid wilde bieden aan anderen. Het kostte hem tijd om uit te vogelen hoe hij dat moest doen,” aldus Eileen.

Verder zegt Eileen dat haar broer in de afgelopen dagen hulp had gezocht bij hulpdiensten in Manitoba, Canada. Volgens Eileen was haar broer in de afgelopen jaren een nieuw persoon geworden die werkte aan revalidatie en een beter leven.

Eileen sluit het af door het volgende te zeggen: “En voor het geval het niet fucking duidelijk was, Alec heeft specifiek gezegd dat hij het beste wenste voor Zoë en alle anderen, dus gebruik ons verdriet niet als een excuus om anderen lastig te vallen. Ga naar buiten, zorg voor iemand en werk ernaar om ervoor te zorgen dat dit soort dingen niet meer gebeuren.”

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Microsoft stopt met productie van Hololens 2
Nieuws

Microsoft stopt met productie van Hololens 2

Eerder gingen er al geruchten dat de Hololens 3 geschrapt is

Microsoft zet de productie van de Hololens 2 stop.

Dat heeft Microsoft aan The Verge bevestigd. De reden is niet bekend, maar Microsoft geeft aan dat het wel blijft investeren in mixedreality met software en diensten en samen zal werken met leveranciers van andere mixedrealityhardware.

De Hololens 2 is de in 2019 verschenen opvolger van de eerste Hololens. In beide gevallen gaat het om een augmented realityheadset waarbij de zichtbare omgeving van gebruikers met virtuele effecten wordt gecombineerd.

Tot 31 december 2027 blijven er wel beveiligingsupdates voor de Hololens 2 uitkomen. Onlangs stopte Microsoft al met de ondersteuning voor Windows Mixed Reality, nadat er twee jaar geleden al geruchten de ronde gingen dat Microsoft plannen voor een derde versie van de Hololens geschrapt had.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Xbox Live was eerder vanmiddag tijdelijk offline
Nieuws

Xbox Live was eerder vanmiddag tijdelijk offline

Spelers konden niet inloggen en geen online multiplayergames spelen

In navolging tot PlayStation Network was Xbox Live eerder vanmiddag ongeveer meerdere uren offline.

Veel Xbox-eigenaren gaven aan dat ze niet konden inloggen op Xbox Live, waardoor online multiplayer niet beschikbaar was en bepaalde games niet opgestart konden worden. Xbox bevestigde dat gebruikers inderdaad problemen ondervonden.

De problemen begonnen omstreeks 12:45 uur en lijken inmiddels weer grotendeels voorbij, zo meldt Xbox en valt ook op websites als Downdetector te zien. Een reden voor de tijdelijke offline status van Xbox Live is op moment van schrijven niet bekend.

Gisterennacht was PlayStation Network ook al tot midden in de ochtend offline. Diverse PSN-gebruikers meldden dat ze niet online konden gaan op hun PlayStation-console of contact konden maken met PSN-vrienden. Sommigen claimden ook dat ze geen PlayStation Plus-games konden opstarten. Ook in dit geval was de oorzaak niet bekend.

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Valorant gaat over op Unreal Engine 5
Nieuws

Valorant gaat over op Unreal Engine 5

Ook werkt Riot Games aan 'nieuwe, speelbare ervaringen' rondom Valorant

De online shooter Valorant zal overgaan op Unreal Engine 5, zo heeft Riot Games aangekondigd.

De game draait op dit moment nog op Unreal Engine 4, maar zal dus overstappen op de volgende generatie van de populaire engine van Epic.

"We hebben alles uit Unreal Engine 4 gekregen, dus nu is het tijd om naar Unreal Engine 5 te gaan. Dat is geen makkelijke opgave bij een liveservicegame, maar wel noodzakelijk", aldus Anna Donlon, de senior vicepresident van Valorant Studios binnen Riot Games. "De upgrade zal niet significant veranderen hoe Valorant eruitziet of presteert, althans, niet direct."

Tot slot liet men weten dat de ontwikkelaars van Valorant aan iets werken waar nog niet over gepraat mag worden. "We overwegen mogelijk manieren om het Valorant-universum via nieuwe, speelbare ervaringen uit te breiden." In wat voor vorm die ervaringen precies zullen komen is op dit moment niet bekend.

Valorant blijkt sinds release in 2020 op pc een populaire shooter. De game kan worden omschreven als een mix tussen Counter-Strike en Overwatch. In de free-to-play-game nemen twee teams van vijf spelers het tegen elkaar op in modi zoals Deathmatch en Spike Rush. Afgelopen maand kwam het spel ook op PlayStation 5 en Xbox Series-consoles uit.

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!