Nieuwe, goedkopere uitvoering PS3 zo goed als zeker | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Het gonst nu al enkele weken van de geruchten omtrent een nieuwe uitvoering van de PS3, in vaktermen ook wel SKU genoemd. Volgens de meest recente berichten zou deze nieuwe uitvoering een 40 GB grote harde schijf bezitten, twee van de vier USB-poorten moeten mi en, en zal dit model het ook zonder kaartlezer en verchroomde schijflade moeten doen.

Dit nieuwe model zal vanaf de release ergens deze maand voor €399,- zonder extra games of controllers over de toonbank moeten gaan. Inmiddels is dit gerucht praktisch bevestigd door meerdere bronnen over de gehele wereld. Zo wisten twee retailketens in Australië dit kortgeleden te bevestigen. Ook een retailketen in Engeland liet van zich horen over het nieuwe model, evenals de retailsectoren in Frankrijk, Spanje en Italië. Ook een zekere retailketen in ons eigen Nederland liet kortstondig van zich horen via hun officiële website.

Zeer binnenkort voor €100,- minder verkrijgbaar?

Naast de goedkopere uitvoering van de PS3, zal het huidige model met €100,- in prijs verlaagd worden. Je koopt dan een PS3 met een 60 GB harde schijf, alle beschikbare opties, twee games (Resistance en MotorStorm) en twee controllers voor €499,-. Overigens gaan er sterke geruchten de ronde dat de hardwarematige backwards compatibility van PS2-games volledig zal verdwijnen en dat dit de voornaamste reden is voor een kostenbesparing op de hardware. Voor Europa was de CPU van de PS2, de Emotion Engine, reeds van het PS3-moederbord verwijderd, en nu zal ook de GPU, de Graphics Synthesizer, er aan moeten geloven. PS2 games zullen dan enkel middels volledige software-emulatie gespeeld kunnen worden.

Met de komst van het nieuwe model en de prijsverlaging van de huidige, lijkt het nog behoorlijk spannend te gaan worden dit eindejaar wat betreft de meest verkochte hardware. De vraag is of Microsoft hier nog op gaat reageren.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou