Nieuwe amiibo gebaseerd op Zelda: Skyward Sword onthuld
Nieuws

Nieuwe amiibo gebaseerd op Zelda: Skyward Sword onthuld

Nintendo heeft een nieuwe amiibo onthuld gebaseerd op de aankomende Switch-remaster van The Legend of Zelda: Skyward Sword.

De amiibo toont Zelda met haar blauwe Loftwing. De amiibo kan op elk moment ingescand worden tijdens het spelen van de game. Spelers creëren dan een checkpoint op die plek en worden getransporteerd naar het luchtruim boven Hyule. Door de amiibo nogmaals in te scannen gaat men weer terug naar het eerder gemaakte checkpoint.

De amiibo komt op 16 juli uit - dezelfde dag als dat The Legend of Zelda: Skyward Sword HD lanceert. De Zelda-game bevat een traditionele spelwereld met kerkers, maar heeft als unieke feature dat spelers met de Wii Motion Plus-controller de richting van Links zwaardslagen kunnen bepalen. Deze besturing kan ook op de Switch worden toegepast met de Joy-Con-controllers, waarbij één controller als zwaard en de ander als schild functioneert. Het is echter ook mogelijk om de game geheel met knoppen te spelen, zoals op de Switch Light en de Pro Controller. Met de rechter analoge stick kan het zwaard in richtingen worden geduwd.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Systeemeisen pc-versie Civilization 7 onthuld
Nieuws

Systeemeisen pc-versie Civilization 7 onthuld

Game verschijnt op 11 februari 2025, ook op consoles

Firaxis heeft de systeemeisen van de pc-versie van Sid Meier's Civilization bekendgemaakt.

De systeemeisen zijn via het X-bericht hieronder te zien. Daaruit blijkt dat geïnteresseerden minstens een Intel Core i3-10100 of AMD Ryzen 3 1200 en een NVIDIA GTX 1050, AMD RX 460 of Intel Arc A38 nodig hebben, alsmede 8GB aan RAM.

De Civilization-reeks bestaat al sinds 1991 en inmiddels zijn er meer dan 65 miljoen exemplaren van games uit de serie verkocht. Civilization 6 verscheen in 2016 en is de bestverkochte game in de reeks. In de turn-based strategiegames bouwen spelers hun eigen samenleving op door de jaren heen.

Civilization 7 verschijnt op 11 februari 2025 op pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en Nintendo Switch. Mensen die de Deluxe of Founders Edition van de game reserveren kunnen vanaf 6 februari aan de slag met de game.

Marvin Toepoel ging onlangs al aan de slag met een previewversie van de game: "Als er één ding duidelijk wordt in onze drie uur in Civilization 7, is dat er veel meer keuzes zijn die juist de doorgewinterde Civ-speler de mogelijkheid geven om hun beschaving te sturen, en er iets unieks van te maken. In die eerste pakweg zeventig beurten zijn er al te veel keuzes om hier allemaal op te kunnen schrijven. ’Narrative keuzes, bijvoorbeeld: wat voor soort toespraak houdt jouw eerste gouverneur? Hoe reageert jouw stad op de eerste natuurramp? Maar er komen ook allerlei quests langs, vaak op basis van jouw speelstijl."

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Astro Bot-soundtrack nu te beluisteren via streamingservices
Nieuws

Astro Bot-soundtrack nu te beluisteren via streamingservices

87 nummers voor de liefhebber

Op muziekstreamingplatforms als Spotify en Apple Music kan men nu de volledige Astro Bot-soundtrack beluisteren.

De soundtrack van de PlayStation 5-platformer bestaat uit 87 nummers en is ongeveer vierenhalfuur lang. Het overgrote deel van de soundtrack is gecomponeerd door Kenneth C M Young.

In Astro Bot loodsen spelers het aandoenlijke robotje weer door allerlei levels. Ontwikkelaar Team Asobi meldt daarbij dat het om een volledig avontuur gaat in plaats van een techdemo - in totaal zijn er zes 'heelallen' te verkennen, wat in totaal meer dan tachtig levels oplevert. Astro Bot is verkrijgbaar voor PlayStation 5.

Lars Cornelis gaf een 8 aan de game: "Astro Bot is bijzonder creatief vormgegeven, met enkele speciale PlayStation-werelden als absoluut hoogtepunt. Op platformgebied doet de game echter weinig bijzonders."

Er is ook gratis dlc in ontwikkeling voor de game. Hier kunnen de eerste beelden bekeken worden.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Metal Gear-stemacteur hint naar stemmenwerk voor bekende rol
Nieuws

Metal Gear-stemacteur hint naar stemmenwerk voor bekende rol

Snake? Snake!? Snaaaake!

David Hayter, de stemacteur van hoofdpersonage Snake in diverse Metal Gear Solid-games, heeft gehint naar zijn terugkeer naar een vertrouwde rol.

"Ik was in de opnamestudio vandaag", zo liet hij op social media weten. "Ik speelde een rol die ik niet heb gespeeld sinds..." Hij maakte zijn zin niet af, maar plaatste in een vervolgtweet wel een gifje van Naked Snake, het hoofdpersonage uit Metal Gear Solid 3: Snake Eater.

De meest logische conclusie is dat Hayter is ingehuurd door Konami om extra stemmenwerk voor de aankomende remake Metal Gear Solid Delta: Snake Eater te leveren. Het was eerder al bevestigd dat de ingesproken stemmen van het origineel in de remake gebruikt worden, maar mogelijk betekent dit dat er ook nieuw stemmenwerk in de aankomende game zit.

Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden, en wellicht heeft Hayter het gifje van Snake geplaatst om mensen op een verkeerd spoor te zetten. Zo heeft Hayter ook de stem van Zangetsu in Bloodstained ingesproken, waarvan bekend is dat er een vervolg in ontwikkeling is. Hayter sprak ook de stem in van Kashiwagi in de Like a Dragon-reeks - waarvan onlangs de nieuwe game Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii is aangekondigd. Vooralsnog blijft het dus vooral bij gissen.

De remake van Metal Gear Solid 3 werd vorig jaar voor PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc aangekondigd. Snake Eater speelt zich af in 1964, ver voor de andere hoofddelen in de Metal Gear-reeks. In het spel moeten spelers als een FOX-agent genaamd Naked Snake de Russische raketgeleerde Nikolai Stephanovich Sokolov zien te redden en een superwapen zien te saboteren.

Waar in andere Metal Gear-games vooral stedelijke en industriële gebieden worden verkend, doen spelers in Snake Eater een jungle aan. Naast stealth, actie en verhalende elementen bevat het spel ook survivalelementen. Zo kan er op dieren gejaagd worden en moeten spelers hun wonden en breuken helen. De remake draait in Unreal Engine 5.

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater verschijnt op Xbox Series X en S, PlayStation 5 en pc. Een releasedatum is nog altijd niet bekend, er gaan er wel geruchten dat de game pas in 2025 uitkomt.

View post on X

Reacties

Login of maak een account en praat mee!