Niet naar de E3 | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Ieder jaar breekt eind april voor de gamejournalisten een spannende tijd aan. Dan sijpelen immers langzaam de games binnen die op de E3 zullen verschijnen . Dit jaar moesten we er echter langer op wachten aangezien de E3 verplaatst is naar 11 tot 13 juli. Ook de locatie is van het LA Convention Center naar de kust van Santa Monica verplaatst. In plaats van 60.000 man, zal er dit jaar slechts toegang zijn voor 5.000 man. En daar horen wij niet bij. Hoewel we netjes onze uitnodigingen binnen kregen en we direct het internet opgingen om de goedkoopste vliegtickets te regelen, knaagde er toch iets. Een nieuwe en andere E3, is dat wel de moeite waard?

Deze nieuwe E3 zal plaatsvinden in hotels en zal meer lijken op persconferenties waarin de games gepresenteerd gaan worden. Geen grote beursvloer met luidspeakers die je trommelvlies kapotknallen en beelden die je lenzen kapotflitsen en, ja, adem maar diep in, geen boothbabes meer! Deze nieuwe E3 moet beschaafder, rustiger en beter worden. Dat zullen we nog wel eens zien...en dat doen we lekker vanuit huis. Hoewel het allemaal heel erg georganiseerd klinkt, moet de E3 in haar nieuwe vorm zich eerst nog bewijzen en daarvoor een paar duizend euro over de balk gooien? Beter van niet...

Reden voor de afgeslankte E3 was dat vanuit de industrie geen vraag meer was naar een groots en overkoepelend evenement. Publishers moesten miljoenen neertellen voor een stand en vaak was het daar zo druk dat niet al hun producten de aandacht kregen die ze graag zouden willen. Veel publishers besloten dan ook om hun eigen evenement op te zetten voor een selecter gezelschap waarbij hun producten vol in de aandacht stonden. Toch zijn er bij deze E3 voldoende uitgevers van de partij. Alle grote namen laten hun nieuwste games zien en we zullen waarschijnlijk ook weer goed verwend worden. Of we het nu leuk vinden of niet, Amerika blijft toch wel het land dat voorrang krijgt als het aankomt op spectaculaire aankondigingen over games.

We hebben echter gemerkt dat de E3 vanuit huis prima, mi chien zelfs beter, te volgen is. Wanneer wij tijdens persconferenties ons lam schrijven en haasten naar de hotelkamer om alles snel online te gooien, heeft heel de wereld bijna live diezelfde persconferentie gezien. Alleen interviews kunnen intere ante en exclusieve beelden en stukken opleveren, maar helaas is de Nederlandse pers te klein om deze exclusieve informatie te krijgen. Soms kun je op slinkse wijze nog wel iets van waardevolle informatie lospeuteren, maar vaak gaan de grote jongens als IGN en Gamespot er met het hot news vandoor.

Dit jaar slaan we ons kamp dus thuis op en gaan we ervoor zorgen dat we 24/7 het heetste nieuws voor jullie hebben. Laten we hopen dat de nieuwe E3 een verbetering blijkt en dat we volgend jaar een mooi event kunnen verwachten. Maar laat ze dit jaar nog maar even aanklooien terwijl wij er niet zijn zodat we tenminste geen spijt krijgen! En in augustus gewoon naar de Leipzig Games Convention, Europa's grootste gamebeurs!


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou