Niet iedereen blij met de parodieën in The Simpsons Game | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

EA legt momenteel de laatste hand aan The Simpsons Game, een game met de wereldberoemde gele familie waarin de draak gestoken wordt met tal van gamereeksen. Naast EA's eigen Medal of Honor, moeten ook spellen als Everquest en Grand Theft Auto het ontgelden. En dit valt niet altijd in goede aarde bij de uitgevers van die games.

"Ik had altijd het idee dat wanneer je een parodie maakt, dat dat dan een teken is van respect. Als we de spot drijven met Grand Theft Auto, dan zal dat de verkoop van Grand Theft Auto niet schaden. Maar toch hadden we wat reacties waardoor we dingen uit het spel hebben moeten verwijderen.", stelt Greg Rizzer, de lead-designer van The Simpsons Game.

Hoewel Rizzer niet duidelijk stelt dat het Rockstar is die eiste dat het een en ander werd aangepast in The Simpsons Game, refereert hij wel naar een incident met de Grand Theft Scratchy-poster op de Games Convention. Iemand van Rockstar vroeg namelijk of ze de poster van de stand wilden verwijderen. "Ik weet niet wie van Rockstar het was", zegt Rizzer, "Ik gok dat het een advocaat was. Ik verwacht niet dat de mensen die aan de games zelf werken, zoiets zouden eisen." Opvallend is overigens dat Rockstar zelf met de Grand Theft Auto-games ook van alles en nog wat op de hak neemt.

Niet alle ontwikkelaars en uitgevers hebben overigens onsportief gereageerd op de parodieën. Zo waren ze bij Harmonix, de makers van Guitar Hero, zeer onder de indruk van een Sitar Hero-poster, waarna men ze twintig exemplaren van die posters toegestuurd had. Overigens moet wel gezegd worden dat Harmonix inmiddels niet meer werkzaam is aan de Guitar Hero-reeks.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou