Nederlandse ontwikkelaar W!Games sluit deal met Atari | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

De Nederlandse ontwikkelstudio W!Games kondigt vandaag haar uitgeefovereenkomst aan met Atari voor de studio's eerste titel: My Horse and Me. De game moet bij verschijnen het meest complete en beste paardrijspel op de markt worden.

W!Games ontwikkelt in samenwerking met Atari en de overkoepelende internationale paardensportbond FEI (International Federation for Equestrian Sports) het spel My Horse and Me voor PC en Nintendo Wii. De game zal eind 2007 in Europa en de VS verschijnen. In dit paardenspel kunnen de girlgamers zich naar hartelust bezighouden met dre uur, het voederen van de dieren en alles wat er nog meer komt kijken bij het verzorgen van (virtuele) trouwe viervoeters.

“De FEI heeft nog nooit haar licentie gegeven aan een paardrijspel. De kwaliteitseisen van de FEI omtrent representatie van de ruitersport en de verzorging van paarden zijn erg hoog”, zegt Production Director, Jan-Pieter van Seventer. “Maar toen wij de FEI benaderden met onze game was men direct enthousiast en onder de indruk. My Horse and Me is dan ook het resultaat van een zeer getalenteerd ontwikkelteam en paardensport experts.”

W!Games is opgericht in 2005, en werkt momenteel aan een aantal games voor verschillende platformen. My Horse and Me is de eerste aangekondigde titel van de studio. “We zijn hier allemaal ontzettend blij mee”, zegt Marketing & Sales Director Maarten Brands. “We staan op het punt onze eerste game uit te brengen, en we doen zeer waardevolle ervaring op met een van de populairste consoles van dit moment, de Nintendo Wii. Daarnaast zijn we bezig met een paar hele mooie nieuwe projecten voor de toekomst”.

Hoewel het spel niet direct op Gamer.nl past, juichen we Nederlandse succes natuurlijk altijd toe. Zeker als het een internationale deal betreft. We zijn dan ook erg benieuwd hoe het W!Games zal vergaan. Er is immers fikse concurrentie op de paardengamesmarkt in de vorm van Horsez van Ubisoft.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou