NBC zoekt zijn heil in de games met ARG. Doe mee! | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

NBC Universal Global Network lanceert een Alternate Reality Game. ARG's zijn spellen die je speelt in de echte wereld en in een fictieve wereld, waarin de spelers fictieve plotlines proberen te ontrafelen. Dit gebeurt door het oplo en van interactive puzzels en er wordt gebruikt gemaakt van verschillende media zoals internet, radio, dagbladen, sms, posters en soms zelfs graffiti. In Nederland zijn ARG's nog een relatief nieuw fenomeen, bestaande voorbeelden zijn b.v. I Love Bees ter introductie van de Xboxgame Halo2 en Perplex City.De ARG van NBC Universal heet Theyrehere en blijkt in het teken te staan van de hacker Wallfly die het gemis aan schuilkelders aan de kaak wil stellen. Op de website www.t-a-h.nl stond een boodschap en een dat mensen naar het Museumplein in Amsterdam moesten komen om te praten over dit probleem. Op het Museumplein gebeurde er de dag voor de meeting iets verdachts wat er voor zorgde dat de meeting ruw verstoord werd. Wallfly schrijft hier later over op z'n hyves pagina:

“Zag dat een aantal mensen op mijn boodschap af zijn gekomen! Cool. Stond er dus ook vanaf 08.00 maar kon niet veel doen want overal was politie. The real cops zijn wel 6x langs geweest."

"Ik heb een van die mannen in witte pakken aangesproken en die bleek Engels te zijn. Vreemd, want de rest van het team sprak NL. Die gast heette Ian, verder kon hij nix zeggen, maar hij was wel vriendelijk. Niet zoals die agenten en de rest van die witte pakken! Ik ga verder zelf uitzoeken wat er gebeurd is.”

Hoe dit verder afloopt kan je verder zelf ondervinden, schrijf je in op www.t-a-h.nl en speel de game.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou