MX vs ATV Untamed | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

MX vs ATV Untamed kan gespeeld worden in duizend en één modes. Van een simpel potje racen in de Exhibition mode tot een uitgebreide Carrière mode: alles is van de partij. De presentatie die wij bijwoonden, de game was niet zelf te spelen jammer genoeg, richtte zich voornamelijk op de multiplayer en de Endurocro mode.

De multiplayer wordt namelijk één van de leukste onderdelen van MX vs ATV Untamed. De ontwikkelaar heeft uit voorgaande versies geleerd dat mensen het vooral leuk vinden om gewoon een beetje rond te racen en wat lol te trappen. De multiplayer mode is dan ook niet ingedeeld in saaie, tekstuele lobby's waar je tegenstanders kunt vinden voor een potje, maar in een open wereld.

De wereld bestaat uit één grote omgeving waarin alle spelers die zich in de 'lobby' bevinden rond racen. Alle parkoersen, heuvels en wegen die je ook in de normale levels vindt zijn hier al beschikbaar. Wil je een echte race rijden, dan zoek je een oplichtend icoon op en join je een race. Heb je echter geen zin om volgens de regels te rijden, dan kun je ook gewoon met wat vrienden een beetje rond scheuren. Het bosachtige landschap dat we te zien kregen nodigde uit tot dit laatste. Met zowel lekkere heuvels om op je motor of buggy overheen te scheuren, alsmede stukken parkoers waar je zonder verplichting op rond kan rijden, kreeg ik echt zin om de controller in handen te nemen en wat mooie sprongen te gaan maken.

Sprongen maken, heel hard rijden, ronde tijden: alles wordt bijgehouden in game. Of je verrichtingen ook tot Achievements leiden werd nog niet gemeld, maar het lijkt de ultieme oplo ing en ook een aanleiding tot stunten. Om dit soort verrichtingen alvast te oefenen, en de game vaart te laten houden, zijn de laadschermen net als in bijvoorbeeld FIFA07 op de Xbox 360 vormgegeven als minilevels. Waar je in FIFA07 met een speler op goal kan schieten, kun je in MX vs ATV Untamed op je motor springen en in een binnenlevel wat heuveltjes uitproberen. Een grappige extra.

Dan over naar de Endurocro mode. Om de serie naast het 'standaard next-gen werk', zoals betere graphics, ook qua diepgang naar een hogere heuvel te trekken (haha!) heeft THQ een ander soort race in de game verwerkt. De Endurocro mode draait minder om snelheid en meer om techniek. Je racet namelijk in een level dat met grote keien, steile heuvels en pla en gevuld is. Om snel over de keien te racen is het zaak om meer te doen dan vol het gas open te gooien: je moet op zoek gaan naar een route tu en de keien door.

De Endurocro speel je het beste middels het nieuwe camerastandpunt: de helm. Door niet de hele motor of buggy, maar enkel het gezichtspunt dat de coureur zelf heeft te hebben, moet de immersie verhoogd worden. De uitwerking van de mode zag er nog niet heel overtuigend uit, omdat je het overzicht grotendeels verliest. Realistisch natuurlijk, ook een motorrijder ziet niet altijd wat hij aan het doen is, maar daarom op het eerste gezicht ook minder fijn en enigszins misplaatst in een racer met arcade insteek.

Ondanks de korte presentatie en slechts een handjevol getoonde opties, ben ik wel warm te krijgen voor MX vs ATV Untamed. De open wereld is niet alleen een leuk idee, maar ziet er ook behoorlijk goed uit. Tevens lijkt het gevoel van vrijheid dat je hebt als je op je motor door de omgeving aan het scheuren bent, groot. Het is nu afwachten op een speelse ie en meer informatie over de rest van de game.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou