MSI GF65 Thin: Gamen met een lichtgewicht laptop
Nieuws

MSI GF65 Thin: Gamen met een lichtgewicht laptop

Bij een gaming-laptop denkt men vaak aan een zwaar en dik apparaat verpakt in een enorme hoeveelheid plastic. Zoals we zien bij de MSI GF 65 Thin kan dat tegenwoordig ook anders: minder dan 2 kilo zwaar en toch geschikt om mee te gamen. In deze Hands-On geven we onze eerste impressies.

MSI GF65 Thin 10SDR

  • Scherm: 15.6-inch 1080p 120Hz IPS

  • Processor: Intel Core i7-10750H 6-core

  • Geheugen: 16GB DDR4 2666 MHz (dual channel)

  • Videokaart: Nvidia GeForce GTX 1660Ti

  • Opslag: 512GB NVMe SSD

  • Gewicht: 1.86kg

  • Aansluitingen: 2x USB 3.1 Gen2 Type-C, 2x USB Type-A, 1x HDMI, Ethernet en een audio combo-jack

  • Prijs: 1249 euro

De hardware in deze MSI-laptop levert je geen nieuwe benchmarkrecords op, maar is voor de meeste gamers een uitstekende balans tussen prijs en prestatie. De combinatie van 16 GB geheugen, een nieuwe i7-processor en een GTX 1660Ti is precies wat je nodig hebt om de nieuwste games goed te kunnen spelen op een full HD-resolutie. Extra’s zoals Nvidia RTX heeft deze laptop helaas niet, maar hoef je dus ook niet de hoofdprijs voor te betalen.

©GMRimport

Als je de laptop uit de doos haalt vertellen je handen een ander verhaal dan je ogen. De laptop voelt stevig en licht, maar ziet er toch uit als een gaming-laptop. Dat is een stel eigenschappen dat we niet vaak samen tegenkomen. Om een gewicht van slechts 1.86 kg te behalen, heeft MSI er wel voor moeten kiezen om de onderkant van plastic te maken. Dat heeft er toe geleid dat de laptop minder ‘premium’ aanvoelt als je hem in je handen hebt, maar zodra hij op een bureau staat, merk je daar niks meer van.

Ook met de laptop opengeklapt is het, door de rode accentkleuren in het verlichtte toetsenbord, direct duidelijk dat het om een gaming-laptop gaat. Aan de binnenkant vinden we hetzelfde metaal als op het deksel, maar helaas betekent dat niet direct dat de laptop helemaal solide is. Over het algemeen voelt de binnenkant goed, maar midden boven het toetsenbord is het toch redelijk eenvoudig om de laptop in te drukken. MSI had op die plek eigenlijk een extra voetje onder de laptop moeten monteren.

©GMRimport

Aan de binnenkant vinden we het snelle 120Hz-scherm, dat omringd is door lekker smalle randjes. Het gaat hier om een prachtig IPS-paneel, wat betekent dat de kleuren onder alle kijkhoeken hetzelfde blijven; een eigenschap die bij laptops zeer belangrijk is. Hoewel 1080p tegenwoordig geen hoge resolutie lijkt, is het op een 15.6-inch laptop helemaal geen slechte keus. De resolutie is op dit formaat bij een normale kijkafstand lastig te onderscheiden van 1440p of zelfs 4K, en het is een heel stuk makkelijker voor je grafische kaart om aan te sturen. Daarnaast verbruikt een scherm met een lagere resolutie minder energie, waardoor de batterij langer mee gaat.

©GMRimport

Met behulp van een schroevendraaier komen we vrij eenvoudig aan de binnenkant van de laptop. Hier kun je een extra M.2-ssd toevoegen of later het geheugen upgraden. Ook de netwerkkaart is eenvoudig bereikbaar. Wat nog meer opvalt, is de zeer uitgebreide koeling. Deze houdt niet alleen de videokaart en processor op temperatuur, maar heeft ook koelblokjes voor de stroomvoorziening. Door het gebruik van lange en dus kwetsbare heatpipes, raden we wel af om de koeling los te halen. De kans dat je per ongeluk een heatpipe beschadigt is zeer groot.

Conclusie

De MSI GF65 Thin is een uitstekend model voor iedereen die wil gamen, maar de laptop ook geregeld mee moet nemen naar school of werk. De hardware sluit daar ook netjes op aan. Voor een goede prijs krijg je hardware die krachtig genoeg is om mee te gamen, maar niet je batterij in 30 minuten leegzuigt.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Death Stranding door meer dan twintig miljoen mensen gespeeld
Nieuws

Death Stranding door meer dan twintig miljoen mensen gespeeld

Dat zijn een hoop bezorgde pakketjes

Het in 2019 uitgekomen Death Stranding is inmiddels door meer dan twintig miljoen mensen gespeeld.

Dat maakte bedenker Hideo Kojima bekend via social media. De game is al sinds november 2019 verkrijgbaar, maar was in eerste instantie alleen op PlayStation 4 beschikbaar. Inmiddels is de game ook op PlayStation 5, pc, Xbox Series-consoles, Mac en smartphones speelbaar.

Vervolg Death Stranding 2: On the Beach staat gepland voor een release op 26 juni, zo werd onlangs bekendgemaakt. Diverse acteurs en actrices uit de eerste Death Stranding keren terug, waaronder Léa Seydoux, Norman Reedus en Troy Baker. Ook Shioli Kutsuna en Elle Fanning hebben rollen in de game.

De eerste Death Stranding is de eerste game die Kojima ontwikkelde met zijn studio Kojima Productions nadat hij de banden brak met uitgever Konami, waar hij de Metal Gear-reeks voor ontwikkelde. Het spel biedt een uniek concept, waarbij spelers door een post-apocalyptisch landschap lopen om pakketten te bezorgen. Zoals gebruikelijk bij games van Kojima worden gameplaysegmenten afgewisseld met soms langdurige filmpjes waarin vooral het verhaal en dialogen centraal staan.

Michel Musters beloonde Death Stranding in 2019 met een 9,5 op Gamer.nl: "Met Death Stranding behandelt Hideo Kojima grote thema’s als het hiernamaals, ouderschap, de connectie tussen mensen en zelfs klimaatverandering en het uitsterven van de mensheid. Hij brengt dit alles op even fabuleuze als verwarrende wijze in beeld. De kerngameplay – het vervoeren van pakketjes en ondertussen je evenwicht zien te bewaren – lijkt in eerste instantie tegenstrijdig simpel. Klikt het eenmaal, dan biedt het concept oneindig veel voldoening. Gecombineerd met de online functies die in de campagne zijn geïntegreerd, resulteert het in een van de meest unieke virtuele ervaringen ooit."

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
The Last of Us-bedenker: 'Joel maakte de juiste keuze'
Nieuws

The Last of Us-bedenker: 'Joel maakte de juiste keuze'

Ontwikkelaar geeft zijn mening over het einde van de eerste game

The Last of Us-ontwikkelaar Neil Druckmann heeft zich voor het eerst uitgesproken over een belangrijk plotpunt uit de gamereeks: wat hem betreft heeft Joel "de juiste keuze gemaakt".

Let op: Hierna volgen grote spoilers voor de eerste The Last of Us-game en het eerste seizoen van de gelijknamige HBO-serie.

In The Last of Us wordt het meisje Ellie naar een groep genaamd de Fireflies gebracht. Ellie is namelijk immuun voor een virus dat de gehele mensheid treft. De Fireflies zijn van plan om Ellie te opereren om er zo achter te komen of er een medicijn voor het virus gemaakt kan worden, maar zijn wel genoodzaakt haar te doden. Joel, de man waarmee Ellie de reis naar de Fireflies heeft afgelegd, besluit op het laatste moment echter de Fireflies te doden, Ellie te redden en haar zodra ze wakker wordt uit haar narcose te vertellen dat ze niets voor de mensheid kon betekenen.

Dit einde van The Last of Us heeft al jaren discussie bij gamers opgeleverd - heeft Joel de juiste keuze gemaakt? Regisseur Neil Druckmann heeft nu tegen IGN verteld dat hij van mening is dat Joel dat inderdaad heeft gedaan. "Ik geloof dat Joel de juiste keuze maakte. Als ik Joel was geweest, hoop ik dat ik ook zou kunnen doen wat hij deed om mijn 'dochter' te redden."

Craig Mazin, die samen met Druckmann de HBO-verfilming runt, geeft iets meer nuance. Ook hij geeft aan dat hij waarschijnlijk hetzelfde zou doen. "Maar ik zou graag denken dat ik het niet zou doen. Dat is ook juist het interessante moraal van het verhaal. En daarom is het einde van de eerste game zo spraakmakend en geweldig."

Het tweede seizoen van The Last of Us verfilmt het in 2020 verschenen The Last of Us: Part 2, dat zich vier jaar na de eerste game afspeelt. In de serie zit er echter vijf jaar tussen het eerste en tweede seizoen. De game wordt in ieder geval opgedeeld in meerdere seizoenen, al is nog niet bekend hoeveel precies. Het tweede seizoen bestaat uit zeven afleveringen. De eerste aflevering verschijnt op 14 april op HBO Max.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!