MotoGP nu exclusief in handen van Capcom | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Capcom heeft vandaag bekend gemaakt dat het de rechten op de MotoGP heeft binnengehaald voor alle platformen. Oorspronkelijk had Capcom alleen de licentie voor de PS2-versie op zak, terwijl THQ MotoGP-games mocht maken voor Xbox 360 en PC. Dit leverde de verwarrende situatie op dat twee verschillende games onder vrijwel dezelfde titel verschenen.

Voor de motorfans lijkt het goed nieuws, want de MotoGP-reeks zal nu meer platformen aandoen dan eerder het geval was. MotoGP 08 staat namelijk in de planning voor de Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, Nintendo Wii en PC. Het is alleen nog de vraag welke ontwikkelaar het spel zal gaan maken. MotoGP 07 van Capcom werd nog gemaakt door Milestone, dat momenteel druk in de weer is met SBK-08, terwijl Climax Racing, de studio die de MotoGP-games voor THQ maakte, tegenwoordig onderdeel is van Disney.

Mocht niet een van deze twee studio's het gaan doen, dan gaat er wel veel expertise verloren, wat mogelijk zal doorschemeren in de kwaliteit van het product. Maar wij zetten ons geld in op Milestone, dat ten tijde van MotoGP 07 ook al heulde met de vijand door vrijwel gelijktijdig een Superbike-game op de markt te zetten.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou