"Mogelijk geen wereldwijde launch voor Rock Band" | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Charles Huang van RedOctane, de firma achter Guitar Hero, verwacht niet dat Electronic Arts het voor elkaar krijgt eind dit jaar de game Rock Band wereldwijd te lanceren. Het maken van de unieke controllers zou volgens hem zoveel tijd vergen, dat men nooit genoeg kan produceren om het spel op alle continenten tegelijk uit te brengen. Huang baseert deze verwachting op zijn eigen ervaringen met de lancering van Guitar Hero. "We hebben vele jaren met speciale controllers gewerkt en weten hoe moeilijk het is om ze in voldoende hoeveelheid te produceren voor een wereldwijde lancering."

Huang noemt vooral Australië als een gebied dat de boot zou kunnen mi en. "Maar ik zeg niet dat Austarlië de enige is, waarschijnlijk zijn er meerdere territoria waar Rock Band deze kerst niet zal verschijnen." Hij wijst daarbij op de leveringsproblemen die RedOctane zelf kende bij de eerste Guitar Hero en de productieproblemen waar ook Nintendo met de Wii mee te kampen heeft. Daarbij zou het feit dat Rock Band op meerdere platformen tegelijk gelanceerd wordt, de productie van toebehoren extra gecompliceerd maken.

Het moet overigens gezegd worden dat Huang zelf belang heeft bij de grote concurrent van Rock Band, namelijk Guitar Hero 3. Naar verwachting zal dit spel wel eind dit jaar wereldwijd gelanceerd worden. Electronic Arts wil eventuele geruchten over een uitstel van Rock Band noch ontkennen, noch bevestigen.

 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou