Mix van Sci-Fi en Fantasy in nieuwe RTS WorldShift | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Ontwikkelaar Black Sea Studios, bekend van Knights of Honor, heeft zijn nieuwe RTS-game WorldShift uit de doeken gedaan. WorldShift situeert zich op onze ooit zo mooie planeet Aarde. Een meteoriet die op aarde neerstortte bracht een gevaarlijke ziekte met zich mee die de aarde voorgoed veranderde. Het deel van de mensheid dat de ziekte bespaard is gebleven heeft zich verenigd in vijf grote steden, terwijl de gemuteerden nu bekend staan als 'Tribes' en buiten de steden leven. De mensen en deze Tribes vormen twee van de drie ra en in WorldShift, een derde ras genaamd The Hive is nog in mysterie gehuld maar lijkt een buitenaards ras te zijn.

WorldShift belooft een snelle RTS te worden die uitermate geschikt zal zijn voor multiplayer. Met speciale runes en relics die overal in de spelwereld te vinden zijn kun je de ontwikkeling van je ras naar eigen inzicht tweaken. In plaats van een vooraf vastgestelde techtree belooft dit systeem dat elk ras tijdens elk spelletje WorldForge andere mogelijkheden heeft, wat voor een extra verra ingseffect zorgt. We zijn benieuwd hoe men dit heeft weten uit te balanceren. Verder belooft Black Sea Studios een zeer unieke coöperatieve Players vs. Environment multiplayermode.

Meer over WorldShift vind je op de officiële website. Wie het spel zal uitgeven is nog niet bekend. De eerste screenshots zien er alvast lekker uit, of beter gezegd: een stuk mooier dan Starcraft 2.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou