Mirror's Edge: geheel nieuwe manier van lopen in een FPS | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

EA heeft vandaag de game Mirror's Edge middels een persbericht officieel aangekondigd. Deze nieuwe game van Digital Illusions (bekend van de Battlefield-reeks) kwam eerder al via een magazine-artikel aan het licht. Het spel zou een revolutie binnen de wereld van de first-person shooters. Op welke manier was vooralsnog alleen nog de vraag, maar het persbericht biedt verheldering. Digital Illusions gaat namelijk de manier waarop we door de spelwereld lopen in een First-Person Shooter, grondig op de schop nemen.

"We willen de manier waarop spelers kunnen bewegen in first-person veranderen." zegt Owen O'Brien, de Senior Producer van Mirror's Edge. "Geen restricties meer, geen simpele obstakels als muren en hekken meer die je in de weg staan. We willen de speler laten bewegen als een echt mens, met de mogelijkheid te rennen, springen, schuiven en klimmen op een manier zoals dat nog nooit eerder vertoond is in een FPS.".

Patrick Soderlund, de General Manager van Digital Illu ions, zegt dat het in de aard van het bedrijf ligt om games in een nieuwe richting te duwen. "We hebben met Battlefield de sandbox-ervaring mogelijk en geloofwaardig gemaakt en nu proberen we iets radicaals te doen met de traditionele, gevestigde mechanieken wat betreft bewegen in first-person."

Mirror's Edge zal in 2008 verschijnen voor PC, Xbox 360 en PS3.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou