Microsoft toont verkoopcijfers Xbox 360 en games | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Microsoft heeft gisteren aangekondigd wereldwijd in totaal 17,7 miljoen Xbox 360 consoles te hebben verkocht. 4,3 miljoen daarvan zijn in de laatste drie maanden van 2007 verkocht, onder andere door games als Halo 3 en Ma Effect.

Eind september waren er nog maar 13,4 Xbox 360's verkocht. Een flinke sprong omhoog dus. Alhoewel hierbij vermeld moet worden dat de cijfers om consoles gaan die aan de winkels zijn geleverd en dus niet letterlijk verkocht, zal het aantal verkochte en aan winkels geleverde consoles elkaar niet zo ontlopen. Vorig jaar was dat nog wel het geval, door de tegenvallende verkoop van de Xbox 360.

Ook van Halo 3 heeft Microsoft de verkoopcijfers bekend gemaakt. Maarliefst 8,1 miljoen exemplaren zijn tot nu toe over de toonbank gevlogen. Ma Effect, BioWare's actie-RPG die eind november uit kwam, is tot nu toe 1,6 miljoen keer verkocht.

Verder liet Microsoft nog weten teleurgesteld te zijn met de problemen die Xbox LIVE de laatste weken had. Mensen konden niet goed inloggen en zoals je in een nieuwsbericht elders op Gamer.nl kan lezen, geeft Microsoft ter compensatie aan alle LIVE-gebruikers een gratis LIVE arcade game.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou