Lumines-bedenker Mizuguchi stort zich op Second Life | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Er is veel te zeggen over Second Life. Dat het eigenlijk geen game is, dat er maar weinig mensen zijn die het echt spelen en dat het er grafisch belachelijk uitziet. Toch kan het ook een plek zijn waar creativiteit geen grenzen heeft, en dat heeft Tetsuya Mizuguchi, bedenker van onder andere Lumines en Rez, ook door.

Mizuguchi gaat een virtuele versie van Tokyo in Second Life maken. Het wordt niet een directe kopie van de Japanse hoofdstad, maar een versie zoals bewoners en toeristen de stad zien. Het duurde even totdat Mizuguchi geïntere eerd werd voor de virtuele wereld, want ook hij had zijn twijfels: "Second Life is te groot en heeft te veel lo e ideeën. Toen ik er echter meer over ging nadenken, kreeg ik een aantal hele intere ante ideeën. Het is al deze jaren mijn werk geweest om mensen te entertainen met videogames en dit virtuele Tokyo kan de volgende stap  zijn.

Een van Mizuguchi's ideeën is een gigantische ski-schans in het midden van de stad. Spelers vanuit de hele wereld kunnen daar een eigen avatar maken en een ski-pose creeëren, om vervolgens te strijden om wie het verste kan springen. "Ik hoop een museum van Japanse pop cultuur te maken", vertelt Mizuguchi. "Mijn vrienden in het buitenland zeggen vaak dat er zoveel materiaal is, maar dat het nooit wordt bewaard. Dit kan de perfecte plek daarvoor zijn.

De wereld van Second Life


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou