League of Legends verbannen in Iran en Syrië
Nieuws

League of Legends verbannen in Iran en Syrië

League of Legends is voor onbepaalde tijd verbannen in Iran en Syrië. Dit is mogelijk het gevolg van de spanningen tussen de Verenigde Staten en de twee landen.

Inwoners van Iran en Syrië hebben sinds vandaag geen toegang meer tot League of Legends. De populaire MOBA is namelijk verbannen in de twee landen door de Verenigde Staten. Ook spelers die geld hebben uitgegeven aan het spel, kunnen voor onbepaalde tijd niet meer bij hun account.

"Door Amerikaanse wetten en reglementen is League of Legends momenteel niet toegankelijk in jouw land. Deze restricties zijn opgelegd door de Amerikaanse overheid", is het bericht dat spelers uit Iran en Syrië nu te zien krijgen wanneer ze League of Legends opstarten. Het bericht zegt wel de spelers graag terug te zien, wanneer de restricties worden opgeheven.

De keuze van de Amerikaanse overheid om League of Legends te verbannen in Iran en Syrië, heeft mogelijk te maken met de stijgende spanningen tussen de landen. De Verenigde Staten heeft namelijk alle handel met Iran verboden, wat ook invloed heeft op het spelen van games van Amerikaanse uitgevers in het land.

Totdat het verbod op League of Legends wordt opgeheven, kan het spel nog worden gespeeld in Iran en Syrië door middel van een VPN. Hoelang de verbanning in werking blijft, is niet bekend.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
'Star Wars Outlaws is in releasemaand een miljoen keer verkocht'
Nieuws

'Star Wars Outlaws is in releasemaand een miljoen keer verkocht'

Eerder gaf Ubisoft al aan dat de game niet naar verwachting verkocht

Star Wars Outlaws zou in een maand tijd - de eerste maand sinds release - een miljoen keer zijn verkocht.

Dat claimt Insider Gaming te hebben gehoord. Volgens de website is dat niet de hoeveelheid verkochte exemplaren waar Ubisoft op had gehoopt. Het is daarbij niet duidelijk waar men intern op mikte.

Ubisoft gaf onlangs al aan dat de Star Wars-game niet naar verwachtingen presteerde - zowel de reacties van reviewers van spelers als verkoopcijfers leken tegen te vallen. Aangezien de meeste exemplaren van een game over het algemeen gedurende de eerste weken van release worden verkocht, is het onwaarschijnlijk dat de verkoopcijfers opeens enorm zullen toenemen.

Zeker in verband met het feit dat gamebedrijven Disney moeten betalen voor het gebruik van bijvoorbeeld de Star Wars-licentie, en die kosten zover bekend behoorlijk kunnen oplopen, kunnen tegenvallende verkopen veel teweegbrengen binnen een bedrijf.

De tegenvallende verkopen van Star Wars Outlaws hebben er mede voor gezorgd dat Ubisoft onlangs Assassin's Creed Shadows uitstelde naar 14 februari 2025. Het bedrijf wil de game zo goed mogelijk afwerken voordat het uitgebracht wordt. In een ander artikel op Insider Gaming wordt geclaimd dat de ontwikkelaars van het spel al maanden aan het management vroegen om een uitstel om de game te kunnen verbeteren, maar dat dit op dovenmansoren viel tot de tegenvallende verkoop van Outlaws.

In dat artikel wordt ook benadrukt dat Yasuke, een van de twee hoofdpersonages in Shadows - niet wordt verwijderd uit de game ondanks kritiek van sommige fans. Wel zou het team diverse oneffenheden in verband met historische en culturele zaken willen rechttrekken - waaronder elementen uit Yasuke's achtergrondverhaal en hoe hij wordt weergegeven in de game - om er zeker van te zijn dat de game zich aan bepaalde historische feiten houdt.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Update: PlayStation Network is weer online
Nieuws

Update: PlayStation Network is weer online

Was sinds 3 uur vannacht offline

Update: Het PlayStation Network is weer online, zo blijkt uit onze eigen tests en verschillende berichten op X en forum ResetEra.

Oorspronkelijk bericht: Het PSN is down sinds 03:00 uur vanochtend. Dat melden mensen met een PSN-account op plekken als gameforum ResetEra. Sony PlayStation heeft de situatie inmiddels bevestigd op zijn Japanse X-account, al heeft het bedrijf dat op moment van schrijven nog niet gedaan op Engelstalige accounts.

Diverse PSN-gebruikers melden dat ze niet online kunnen gaan op hun PlayStation-console of contact kunnen maken met PSN-vrienden. Sommigen claimen ook dat ze geen PlayStation Plus-games kunnen opstarten, al melden anderen weer dat hun dat wel lukt. Het is op moment van schrijven niet bekend wat de situatie veroorzaakt en wanneer het opgelost wordt.

Gisteren werd er al een bug op PlayStation 5 ontdekt waarbij advertentiemateriaal van games op het thuisscherm van spellen werd afgebeeld. Die bug is inmiddels voor zover bekend inmiddels opgelost.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Sea of Stars-update met lokale co-op komt op 12 november uit
Nieuws

Sea of Stars-update met lokale co-op komt op 12 november uit

Ondertussen wordt ook aan de uitbreiding Throes of the Watchmaker gewerkt

Dawn of Equinox, de nieuwe gratis update voor Sea of Stars waarmee onder andere een lokale co-op-modus aan de game wordt toegevoegd, verschijnt op 12 november.

Eerder dit jaar liet ontwikkelaar Sabotage Studio al weten aan een lokale co-op-modus te werken waarmee heel de game lokaal door drie spelers doorlopen kan worden. Nu is dus bekend dat deze functie onderdeel uitmaakt van de gratis update Dawn of Equinox, en dat deze update op 12 november beschikbaar komt.

De update zal ook verbeterde dialogen toevoegen, alsmede een extra cinematische scène, drie moeilijkheidsgraden (Story, Adventure en Challenge) en diverse andere verbeteringen. Volgens Sabotage Studio levert de update "onze volledig gerealiseerde visie voor dit spectaculaire avontuur". De update komt op alle platforms waarop de game verkrijgbaar is beschikbaar.

Sea of Stars verscheen vorig jaar op pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en Nintendo Switch. De rpg met zowel klassieke als moderne elementen is hevig geïnspireerd door Chrono Trigger. Componist Yasunori Mitsuda maakte zelfs muziek voor de game.

Redacteur Bastiaan Vroegop gaf een 9 aan de game: "Sea of Stars is een visueel prachtige jrpg met tactische gevechten en leuke puzzels. Hoewel de game nooit zijn inspiratiebronnen overtreft, is het een geweldige hommage aan oude klassiekers."

Afgelopen augustus werd ook de gratis uitbreiding Throes of the Watchmaker voor Sea of Stars onthuld. Die dlc moet in de lente van 2025 verschijnen. In Throes of the Watchmaker verkennen de Solstice Warriors Valere en Zale de miniatuurwereld Horloge. In dit magische land worden de inwoners bedreigd door een vervloekte kermis, en het is aan de helden om daar een stokje voor te steken. Spelers kunnen een nieuw speelbaar personage in de vorm van Arty de robot verwachten, alsmede nieuwe klassen voor Valere en Zale. Zale kan een Juggler worden en Valere een Acrobat, passend bij het kermisthema.

View post on X

Reacties

Login of maak een account en praat mee!