Laat onze Pokémon-wensen in vervulling gaan
Nieuws

Laat onze Pokémon-wensen in vervulling gaan

We weten dat er dit jaar nieuwe Pokémon-games voor de Nintendo Switch verschijnen, maar verder is dit project nog gehuld in mysterie. Sinds de href="https://www.youtube.com/watch?v=2SJdDe8fElc" rel="noopener noreferrer" target="_blank">nonchalante </a>aankondiging door Tsunekazu Ishihara in 2017 wachten fans met smart op een nieuw avontuur voor de Nintendo Switch. En nu Game Freak heeft beloofd dat de aankomende titels bedoeld zijn voor de ‘hardcorespelers’, wordt het tijd dat onze Pokémon-wensen worden vervuld.

De games, ervan uitgaande dat Game Freak als vanouds twee versies ontwikkelt, staan gepland voor eind 2019 en brengen een nieuwe generatie zakmonsters. Het internet gonst van de geruchten over regio’s, het ontwerp van de pokémon en gameplaymechanieken, maar een betrouwbaar lek blijft nog uit.

©GMRimport

Een ‘open’ wereld

Hoe onzinnig sommige geruchten ook zijn, ze zetten fans van de franchise wel aan het denken over wat de aankomende titels gaan brengen. Het

Watch on YouTube

dat Game Freak een game van ‘Breath of the Wild-kaliber’ maakt, valt samen met iets waar spelers al jaren om vragen: een openwereldgame. Tot noch toe zijn Pokémon-games verdeeld in verschillende omgevingen, en een spelwereld die zonder grenzen begaanbaar is zou een revolutie binnen de franchise betekenen. Het biedt de optie om het camerastandpunt dichter bij de trainer te brengen, in lijn met moderne jrpg’s, om een beter gevoel van immersie te creëren, in plaats van de wereld slechts in vogelvluchtperspectief te bekijken.

Een openwereldversie van Pokémon is dankzij de grafische capaciteiten van de Switch absoluut mogelijk, maar dan dient Game Freak wel een aantal valkuilen te ontwijken. De belangrijkste is de invulling van de spelwereld, waar sommige games de plank flink misslaan. Neem Xenoblade Chronicles 2, waarin omgevingen gigantisch zijn, maar ook ontzettend leeg kunnen aanvoelen. Omdat Pokémon-games normaliter propvol zitten met interessante personages, pokémon en verzamelobjecten, zouden we liever zien dat Game Freak kijkt naar een titel als God of War. Die game creëert het gevoel van een open wereld, maar behoudt lineaire gameplay die de ervaring zo gestroomlijnd maakt.

©GMRimport

©GMRimport

©GMRimport

Wellicht biedt een open wereld zelfs de mogelijkheid voor de ultieme verassing: een tweede regio. Binnen de meeste regio’s is er geen gebrek aan variatie, maar de terugkeer naar oude locaties zal spelers voor het eerst sinds Pokémon Gold en Silver het gevoel geven dat de Pokémon-wereld geografisch klopt. De stap van Johto naar Kanto was destijds logisch, maar Game Freak kan het concept in theorie uitbreiden door bijvoorbeeld een bekende regio te presenteren die is aangetast door klimaatverandering of tijd, en inhoudelijk drastisch is veranderd.

Online

Een tweede aspect waar Nintendo in potentie grote stappen kan maken, zijn de online mogelijkheden. Game Freak heeft meerdere malen geprobeerd een logisch systeem te implementeren, maar slaagde daar zelden in. Het Player Search System uit X en Y werkt uitstekend, omdat spelers op elk gewenst moment in een ruil of gevecht kunnen duiken. Festival Plaza in Sun en Moon, dat spelers handmatig moeten bezoeken om dit te doen, was daarom voor velen een stap terug. De aankomende game moet online mogelijkheden naadloos integreren met de offline wereld en het zo laagdrempelig mogelijk maken.

©GMRimport

©GMRimport

Denk aan een quick match en quick trade als onderdeel van het menu om willekeurige tegenstanders te vinden, en een actieve vriendenlijst om tegen vrienden te spelen. Ook zou het eenvoudiger moeten worden om competitief te spelen met een toernooimodus en een toeschouwersmodus zoals die in Super Smash Bros. Ultimate. Wellicht kan dit zelfs plaatsvinden in een toegewijde stad die dient als sociale hub waarin spelers, geheel in de geest van Pokémon, nieuwe vrienden maken.

Pokémon Sun en Moon waren op de goede weg met in-game evenementen, maar er zijn talloze mogelijkheden om de serie te transformeren tot een ware game as a service. Neem de legendarische en mythische pokémon, die nu worden weggegeven met codes, maar een perfecte beloning zouden zijn voor het voltooien van een tijdelijke nieuwe missie. Of seizoensgebonden pokémon, die afhankelijk van het jaargetijde opduiken in bepaalde gebieden en het zo makkelijker maken om je Pokédex te vullen. Verder kan Nintendo de vele minigames uit de franchise omtoveren tot online multiplayer-modi. De mogelijkheden zijn eindeloos, het is alleen jammer dat de online infrastructuur van de Nintendo Switch vooralsnog een slechte fundering is.

©GMRimport

Geen vuilnis

Zelfs de meest fanatieke fans zijn het erover eens dat sommige pokémon-ontwerpen twijfelachtig zijn. In de afgelopen jaren maakte Game Freak een vrolijk zwaard, een nog vrolijkere sleutelbos, een behekst zandkasteel en boze hoop vuilnis. Voor de achtste generatie zien we daarom liever dat Game Freak gaat voor kwaliteit boven kwantiteit en een overtuigende generatie neerzet. Dit kan worden aangevuld met lokale vormen van oudere pokémon, zoals de onwijs leuke Alola-vormen van Kanto-pokémon uit de vorige games.

Wellicht is het een goed idee om af te stappen van de gebruikelijke startertypes en zelfs een nieuw type te introduceren. Op deze manier gooi je spelers direct in het diepe en worden de eerste gevechten in één klap interessanter. Ook hopen we dat alle pokémon achter de trainer aan kunnen lopen, zoals in HeartGold en SoulSilver en Let’s Go Pikachu en Eevee het geval was. Nu er 809 verschillende pokémon zijn, wordt dit een flinke uitdaging, maar het is wel gezellig.

Vastgeroest

Op het gebied van gameplay dient er ook het een en ander te gebeuren, al staat de basis van de franchise nog altijd als een huis. Verbazingwekkend genoeg breken Let’s Go Eevee en Pikachu met een aantal elementen die zo vastgeroest zaten in de gameplayformule dat ze spelers de neus uitkwamen. Het zijn kleine verbeteringen, zoals niet meer naar een Pokécenter te hoeven gaan om je team aan te passen, de game in co-op kunnen spelen en het eenvoudiger maken om Effort Values te trainen.

©GMRimport

De laagdrempelige games missen wel een aantal diepgaande elementen, die hoogstwaarschijnlijk terugkeren in de aankomende ‘hardcore’ titels. Hopelijk grijpt de studio deze mogelijkheid aan om de Hard Mode uit Black 2 en White 2 terug te brengen, om zo doorgewinterde trainers een onverwachte uitdaging te bieden.

Tot slot kan Game Freak qua missiestructuur en verhaal nog iets leren van huidige rpg’s. Zo kan de studio het verhaal meer diepgang geven door consequenties te verbinden aan dialoogopties. Daarbij zien we graag de introductie van ingesproken stemmen en verbeterde gezichtsanimaties, want spannende en actievolle situaties lijken personages in voorgaande games maar weinig te doen.

Een sprong voorwaarts?

Ongetwijfeld willigt Game Freak niet alle bovenstaande wensen in, maar desalniettemin is de onthulling van een nieuwe generatie Pokémon-games een enthousiasmerende gebeurtenis. We zijn benieuwd of de aankomende Switch-games de sprong voorwaarts zijn waar we op hopen.

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Death Stranding door meer dan twintig miljoen mensen gespeeld
Nieuws

Death Stranding door meer dan twintig miljoen mensen gespeeld

Dat zijn een hoop bezorgde pakketjes

Het in 2019 uitgekomen Death Stranding is inmiddels door meer dan twintig miljoen mensen gespeeld.

Dat maakte bedenker Hideo Kojima bekend via social media. De game is al sinds november 2019 verkrijgbaar, maar was in eerste instantie alleen op PlayStation 4 beschikbaar. Inmiddels is de game ook op PlayStation 5, pc, Xbox Series-consoles, Mac en smartphones speelbaar.

Vervolg Death Stranding 2: On the Beach staat gepland voor een release op 26 juni, zo werd onlangs bekendgemaakt. Diverse acteurs en actrices uit de eerste Death Stranding keren terug, waaronder Léa Seydoux, Norman Reedus en Troy Baker. Ook Shioli Kutsuna en Elle Fanning hebben rollen in de game.

De eerste Death Stranding is de eerste game die Kojima ontwikkelde met zijn studio Kojima Productions nadat hij de banden brak met uitgever Konami, waar hij de Metal Gear-reeks voor ontwikkelde. Het spel biedt een uniek concept, waarbij spelers door een post-apocalyptisch landschap lopen om pakketten te bezorgen. Zoals gebruikelijk bij games van Kojima worden gameplaysegmenten afgewisseld met soms langdurige filmpjes waarin vooral het verhaal en dialogen centraal staan.

Michel Musters beloonde Death Stranding in 2019 met een 9,5 op Gamer.nl: "Met Death Stranding behandelt Hideo Kojima grote thema’s als het hiernamaals, ouderschap, de connectie tussen mensen en zelfs klimaatverandering en het uitsterven van de mensheid. Hij brengt dit alles op even fabuleuze als verwarrende wijze in beeld. De kerngameplay – het vervoeren van pakketjes en ondertussen je evenwicht zien te bewaren – lijkt in eerste instantie tegenstrijdig simpel. Klikt het eenmaal, dan biedt het concept oneindig veel voldoening. Gecombineerd met de online functies die in de campagne zijn geïntegreerd, resulteert het in een van de meest unieke virtuele ervaringen ooit."

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
The Last of Us-bedenker: 'Joel maakte de juiste keuze'
Nieuws

The Last of Us-bedenker: 'Joel maakte de juiste keuze'

Ontwikkelaar geeft zijn mening over het einde van de eerste game

The Last of Us-ontwikkelaar Neil Druckmann heeft zich voor het eerst uitgesproken over een belangrijk plotpunt uit de gamereeks: wat hem betreft heeft Joel "de juiste keuze gemaakt".

Let op: Hierna volgen grote spoilers voor de eerste The Last of Us-game en het eerste seizoen van de gelijknamige HBO-serie.

In The Last of Us wordt het meisje Ellie naar een groep genaamd de Fireflies gebracht. Ellie is namelijk immuun voor een virus dat de gehele mensheid treft. De Fireflies zijn van plan om Ellie te opereren om er zo achter te komen of er een medicijn voor het virus gemaakt kan worden, maar zijn wel genoodzaakt haar te doden. Joel, de man waarmee Ellie de reis naar de Fireflies heeft afgelegd, besluit op het laatste moment echter de Fireflies te doden, Ellie te redden en haar zodra ze wakker wordt uit haar narcose te vertellen dat ze niets voor de mensheid kon betekenen.

Dit einde van The Last of Us heeft al jaren discussie bij gamers opgeleverd - heeft Joel de juiste keuze gemaakt? Regisseur Neil Druckmann heeft nu tegen IGN verteld dat hij van mening is dat Joel dat inderdaad heeft gedaan. "Ik geloof dat Joel de juiste keuze maakte. Als ik Joel was geweest, hoop ik dat ik ook zou kunnen doen wat hij deed om mijn 'dochter' te redden."

Craig Mazin, die samen met Druckmann de HBO-verfilming runt, geeft iets meer nuance. Ook hij geeft aan dat hij waarschijnlijk hetzelfde zou doen. "Maar ik zou graag denken dat ik het niet zou doen. Dat is ook juist het interessante moraal van het verhaal. En daarom is het einde van de eerste game zo spraakmakend en geweldig."

Het tweede seizoen van The Last of Us verfilmt het in 2020 verschenen The Last of Us: Part 2, dat zich vier jaar na de eerste game afspeelt. In de serie zit er echter vijf jaar tussen het eerste en tweede seizoen. De game wordt in ieder geval opgedeeld in meerdere seizoenen, al is nog niet bekend hoeveel precies. Het tweede seizoen bestaat uit zeven afleveringen. De eerste aflevering verschijnt op 14 april op HBO Max.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!