Klimaatproblematiek ook in SimCity Societies | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Het klimaat is een hype. Sinds Al Gore wat grafiekjes in de bioscoop liet zien, bekommert iedereen zich ineens om de toekomst van onze groene planeet. En wat een hype is, is meteen ook een goed marketinginstrument. Bedrijven in met name de vervuilende industrieën, zoals de auto- en energie-industrie, spelen handig in op de hype en komen met energiezuinige en klimaatneutrale producten op de markt. Ook BP neemt het klimaat serieus en EA helpt ze een handje om dit kenbaar te maken in SimCity Societies.

Net als in de echte wereld zul je je in SimCity Societies namelijk moeten bekommeren om het milieu. Je hebt zelf de keuze of je wil investeren in bijvoorbeeld een kolencentrale, of één van de duurdere, duurzame energievormen. Het laatste kost mi chien wat meer, maar behoedt je stad ook voor potentiële rampen als hittegolven, droogte en overstromingen. En waarschijnlijk zullen je inwoners ook niet blij zijn met de slechte luchtkwaliteit.

De milieuvriendelijke alternatieven in het spel zijn allemaal echt bestaande alternatieven voor fo iele brandstoffen die in ontwikkeling zijn of al worden toegepast door BP Alternative Energy. Met het spel hoopt men de spelers op een speelse manier te onderwijzen over het nut van duurzame energie.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou