Kabeltje kabeltje | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Lang, lang geleden gamede ik nog op m'n PlayStation 2. Nu heb ik de console niet aan de kant geschoven om plaats te maken voor het next-gen geweld, maar is mijn PS2-era ten einde gekomen door een gewelddadige trap. De rechtovereind staande PlayStation 2 moest het tijdens een potje Pro Evolution Soccer 4 namelijk ontgelden toen ik een wereldgoal maakte. Ik stoof uit m'n stoel om een vreugdedansje te maken en tikte en accident de PlayStation 2 aan. De console viel om, met als gevolg dat de lezer van de DVD speler het niet meer deed.

De PlayStation 2 zelf mocht dan volledig hulpeloos op de grond liggen, de twee controllers die ik aan de console had hangen waren nog in prima staat. Verkopen op Markplaats? In de kast gooien voor een eventuele heraankoop? Ik hield het op het tweede. Meer dan een jaar verstreek voordat ik op het briljante plan kwam om de Dual Shock-controllers aan m'n PC te hangen.

Immers, als je geen PS2 meer hebt en een Xbox stof hebt staan happen, maar wel beschikt over een dikke PC is dit de ultieme oplo ing. Met m'n speurdersneus dook ik de wereld van kabels en vage randapparatuur in. Al snel bleek één simpel kabeltje voldoende te zijn om het geheel werkende te krijgen. Iets langer zoeken leverde voor een klein aantal eurootjes meer zelfs een kabel op voor twee PlayStation 2-controllers. Hoera!

En dus bestelde ik via een soort eBay de kabel, die in zo'n harde verpakking en met enkel en alleen Duitse tekst op de deurmat viel. In totaal was ik rond de twaalf euro kwijt, een prima prijsje om de controllerbeleving weer tot leven te brengen. En na enig gepruts met de kabel liep het als een trein.

Mijn geliefde Pro Evolution Soccer 6 kon ik weer op de PC spelen, net als het laatste Tomb Raider-avontuur Anniversary, dat met een controller toch net iets fijner speelt dan met muis en toetsenbord naar mijn mening. Daarbij blijft de PlayStation 2-controller een heerlijk in de hand liggend beestje, waarbij ik het geluk heb dat m'n PC ook alle knoppen herkent. In het verleden heb ik namelijk ook nog wel eens zo'n shabby PC-controller gehad die maar een paar knoppen identificeerde. Nee, ik ben een gelukkig mens en speel ook games die niet direct voor de PC bedoeld zijn, in de zin van besturing met een controller, weer lekker op m'n state of the art PC. Driewerf hoera voor dit soort nuttige uitvindingen!


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou