Juegos en España | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Lekker op vakantie naar Spanje met vrienden, heerlijk man!  Dat was het dan ook. Vier jongens, één meid, gratis verblijf in een villa met zwembad bij de gastvrije familie van één van de meegereisde vrienden, goedkoop huurautootje om overal naartoe te kunnen cruisen, een prachtige omgeving en uitstekende weersomstandigheden. Wat wil je nog meer op zo'n moment? Eigenlijk niets, dit is het ideale leventje.

Toch ben je ook gamer en in Spanje brengt dat de nodige complicaties met zich mee. Don't get me wrong, tijdens mijn verblijf daar heb ik bijna geen moment aan games gedacht. Er valt daar genoeg te zien en te doen en het weer is te mooi om lang binnen te zitten. Stel echter dat je als gamer echt in Spanje woont. Daar hangen een aantal behoorlijk vervelende nadelen aan waar ik zelf eerder nooit bij stil had gestaan.

Allereerst is er het Internet daar. Telefonica heeft nog altijd een monopolie in Spanje en dat komt de kwaliteit van de internetverbindingen niet echt ten goede. Zeker niet wanneer je niet in een grote stad woont. Wij verbleven in een berggebied in Catatonie, ongeveer dertig minuten rijden van Barcelona vandaan. Je mag daar van geluk spreken wanneer je downloadsnelheid rond de 40 kb/sec uit komt. Relateer dat maar eens aan de bijbehorende uploadsnelheid en de beschikbare banbreedte voor online gaming. Niet bepaald om over naar huis te schrijven waarschijnlijk. Daar komt nog bij dat Telefonica met name in achtergebieden zoals in de bergen behoorlijk veel onderhoudt pleegt, waardoor je complete Internetverbinding er zo maar een aantal uren uit kan komen te liggen.

Een andere vervelende complicatie, die nauw samenvalt met de Internetverbinding, is de elektriciteit. In de grote steden is dit uitstekend, maar daarbuiten zul je nog wel eens tegen de nodige stroomstoringen aanlopen. Vooral weer in berggebieden kan de stroomvoorziening heel wat roet in het eten gooien. Het ergste is nog niet eens dat al je apparaten, en dus ook je consoles en PC, uitvallen voor dertig minuten of langer. Veel erger is dat er totaal geen beveiliging aanwezig is die de doorgevoerde stroom doseert zodra de elektriciteit weer up and running is. Hierdoor kunnen je apparaten zo'n harde stroomstoot te verduren krijgen, dat de complete voeding en/of de koeling naar de knoppen gaat.  Voor je consoles betekent dit meteen het einde, voor je PC zul je weer nieuwe onderdelen op de kop moeten tikken. Beide situaties zijn verre van ideaal natuurlijk.

Qua gamesaanbod is het prima voor mekaar in Spanje. We zijn naar één multimediawinkeltje geweest in Barcelona, en daar schrok ik werkelijk waar van de vraagprijzen. Die liggen namelijk stuk voor stuk zo'n 10 á 20 euro onder wat men hier in de winkel voor een game vraagt! Zelfs de consoles leken een tikkeltje goedkoper te zijn. Nou kan het ook aan die specifieke winkel gelegen hebben natuurlijk, we hebben daar in Spanje niet actief naar dit soort winkels lopen zoeken natuurlijk. Toch geeft zoiets te denken, aangezien we zulke goedkope winkels nergens in Nederland hebben (bij mijn weten althans). Waarom neem je daar dan niet een paar games van mee Ronn, hoor ik jullie vragen. Nou, aangezien het allemaal vertaald is naar het Spaans. Spanjaarden kunnen werkelijk voor geen meter Engels spreken of verstaan, en de vertalingsgekte die in het land heerst is daar één van de voornaamste redenen van. Met geluk vind je een game met Engelstalige voice overs, maar daar houdt het ook wel mee op.

Nee, het leven van een gamer in Spanje lijkt niet geheel over rozen te gaan. Wat dacht je van de constant felle zon? Zie daarin maar eens fatsoenlijk op een handheld te spelen. Dat lukt je mi chien nog net met een DS Lite op de hoogste helderheidstand, maar dan houdt het toch wel op. Maargoed, ter compensatie van al dat 'leed' zijn er nog altijd de heerlijke stranden, boulevards en zwembaden, het geweldige weer, de mooie cultuur en de prima uitgaansgelegenheden. Ga alleen niet naar de bioscoop daar, want ook daar schijn je de helft van de ervaring te mi en door de doorgevoerde vertaalslagen. De complete surround-ervaring schijnt verneukt te zijn door de nasynchronisatie. Erg jammer.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou