John Woo en Warren Spector komen met Ninja Gold | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Twee grootheden uit de film- en gamesindustrie hebben elkaar gevonden. Filmmaker John Woo, bekend van Hard Boiled, en gamedesigner Warren Spector, de man achter Deus Ex, werken samen aan het project Ninja Gold. Het project is geïnitieerd vanuit John Woo en zal zowel een film als een game omvatten.

Ninja Gold in geinspireerd op de feiten dat de Yakuza en de Ru ische maffia goud hebben gestolen uit Zuid-Afrika. Voor deze achtergrond is gekozen omdat John Woo graag traditionele Ninja's in een moderne setting wilde plaatsen. Warren Spector en John Woo hebben samen de basis voor het verhaal bepaald en van daaruit kunnen ze beiden redelijk onafhankelijk de game en de film ontwikkelen. Dit in tegenstelling tot normale licentiegames, waarbij op basis van het materiaal van een bestaand filmconcept een game gemaakt moet worden.

Er is dan ook speciaal gekeken naar een setting die zowel in films als in games goed tot zijn recht komt. "Wat er gebeurde met Ninja Gold is anders en, in mijn ogen, veel cooler. Ik wist vanaf het begin dat ik iets wilde maken dat zowel in games als in film goed zou werken, en ik wist dat [John Woo] daarover hetzelfde dacht.", zei Warren Spector. "Dit was een poging om een concept te maken dat zou werken, en ontwikkeld kunnen worden, voor verschillende media tegelijk. Dat is iets nieuws voor games, en voor films."

John Woo's eerste uitstapje naar de gamewereld, het spel Stranglehold, zal in augustus op de markt komen. In het geval van Stranglehold is er geen gelijknamige film in de maak, maar dient de game juist als vervolg op een eerder verschenen film, namelijk Hard Boiled.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou