Informatie omtrent Gears of War 2 druppelt binnen | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Het Amerikaanse blad Game Informer heeft in haar nieuwste editie een flinke dosis nieuwe informatie rond Gears of War 2 bekend gemaakt, die we jullie uiteraard niet willen onthouden. De opvolger van de immens populaire Xbox 360-titel zou in november moeten verschijnen, maar tot nu toe was er niet meer getoond dan een teaser-trailer en een demonstratie van de Unreal Engine die zich afspeelde in de Gears of War wereld, maar niet noodzakelijk onderdelen van Gears of War 2 toonde.

Ten eerste weten we nu dat deze demonstratie ook daadwerkelijk de technische mogelijkheden in Gears of War 2 toonde. We kunnen in november dus de prachtige watereffecten en grote groepen Locust, de vijanden in het Gears of War universum, uit de demonstratie op onze Xbox 360 verwachten.

Gametechnisch zijn er nog enkele nieuwe toevoegingen, waarvan de meest opvallende de toevoegingen aan de coöperatieve modus zijn. Het is nu als tweede speler mogelijk op ieder gewenst moment in het spel te stappen en er op ieder gewenst moment weer mee stoppen. Daarnaast zal het voor de tweede speler mogelijk zijn om op een andere moeilijkheidsgraad te spelen dan zijn medespeler. Het spel zal de moeilijkheid dan dusdanig aanpa en dat er een goede balans ontstaat en als de beide spelers ieder een eigen richting op moeten, zoals we gewend zijn van Gears of War, zal de moeilijkheidsgraad zich hieraan aanpa en.

Ook over het verhaal is meer bekend geworden. Gears of War 2 speelt zich een half jaar na de gebeurteni en van het eerste deel af. Door de bom die aan het eind van Gears of War werd ontstoken hebben de Locust weliswaar een groot aantal slachtoffers opgelopen, maar bij de mensheid breekt een ziekte die ook hier een flinke hap uit de bevolking neemt. Als de Locust de laatste menselijke stad aanvallen gaan Marcus Fenix en Dominic Santiago wederom op pad om de Locust te stoppen.

Dit doen ze niet alleen, want naast dat oude bekenden als Cole en Baird terugkeren in het vervolg, zien we ook een hoop nieuwe gezichten, waaronder de vrouw van Dominic en de leider van de menselijke regering.

Verder kunnen we een aantal nieuwe wapens en vijanden verwachten. Hoewel er geen nieuwe wapens bekend zijn gemaakt weten we wel alvast dat de active reloads anders zullen werken. De Locust zullen onder andere genezers en zogenaamde chanters aan hun arsenaal toevoegen, en volgens ontwikkelaar Cliff Bleszinski zullen sommige vijanden de Brumak op een baby panda laten lijken.

Hoewel pandamoord ons tegenstaat kijken we uit naar Gears of War 2 en we zijn dan ook erg benieuwd naar meer informatie en beelden over de exclusieve Xbox 360-titel.

Met dank aan Parasite voor het melden van dit nieuws.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou