Hulde aan de Nintendo weegschaal | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Nintendo heeft met de Nintendo Wii een heel nieuw publiek aangeboord: de niet-gamer. Bij mij thuis is de situatie weliswaar anders, maar als we al die reclames met hypervrolijke mensen moeten geloven, hoort de hele familie mee te spelen. Je kleine broertje of zusje, je ouders of zelfs je grootouders. Ze spelen, sporten en koken door enkel met de Wii-afstandsbediening te wapperen. En nu wil Nintendo dat het hele gezin nog gaat afvallen ook.

De Wii Balance Board is een prachtige manier om een nieuw publiek aan te boren. Ik zie zelfs mijn ouders er nog wel opspringen om wat oefeningen te doen, terwijl zij nog nooit geïntere eerd zijn geweest in enige vorm van gaming. Of Wii Fit daadwerkelijk een game genoemd moet worden is natuurlijk over te discu iëren, maar duidelijk is dat Nintendo zijn grenzen steeds verlegt om gaming toegankelijker te maken.

Waar Sony en Microsoft gaming steeds minder toegankelijk maken voor nieuwelingen, houdt Nintendo het simpel en dat vind ik bewonderenswaardig. Natuurlijk ziet het bedrijf ook alleen maar Yen's in de ogen bij het zien van de verkoopcijfers, maar Nintendo neemt wel een risico door steeds weer met originele producten te komen.

Een veelgehoorde kritiek is dat Nintendo met zijn nieuwe filosofie de hardcore gamers in de steek laat. Ze hadden van de nieuwe Nintendo console natuurlijk ook een high-tech apparaatje kunnen maken vol 'hardcore' titels. Maar waarom concurreren met twee giganten die de markt al verzadigen, als je een hele nieuwe markt aan kan boren? Daarnaast zijn er voor de 'hardcore gamers' nog altijd de Zelda's en de Mario's om van te genieten, en de Resident Evil's en de vele minigames doen het ook helemaal niet onaardig.

Ik kijk persoonlijk nu al uit naar Wii Fit. Het lijkt mij het ideale middel om op een leuke manier wat gezonder te worden. Daarnaast ben ik zeer benieuwd naar de verdere toepa ingen die Nintendo voor de Balance Board kan verzinnen. Nintendo's weegschaal was voor mij het hoogtepunt van de conferenties. Zowel de casual- als de hardcore gamer in mij wordt er blij van.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou