HP Omen Blast-headset is geen onverdeeld success
Nieuws

HP Omen Blast-headset is geen onverdeeld success

HP ontwerpt en bouwt vrijwel alles wat met computers te maken heeft: van printers tot toetsenborden. Ook op gebied van gaming is het assortiment behoorlijk. HP heeft een uitgebreide collectie aan pre-built game-pc’s, lichtgevende toetsenborden en uiteraard ook gameheadsets

De Omen Blast is het nieuwste model in de nog prille lijn van HP’s gameheadsets. Het betreft headset met een redelijk zachte prijs (69,99 euro), die volledig compatibel is met Windows pc’s en beperkt inzetbaar met iedere apparaat dat beschikt over een minijackingang.

Epos H6Pro Open Back 

Verbinding: 

Compatibiliteit: 



RGB features: 

€69,99

Usb-a of minijack

Volledig compatibel met Windows-pc’s en beperkt compatibel met Ieder platform dat beschikt over een minijackingang

Nee


©GMRimport

Bouwkwaliteit

De Omen Blast is zoals gezegd niet bepaald een dure headset, maar desalniettemin zijn er toch een hoop metalen onderdelen in terug te vinden. Zowel de buitenkant van de oorschelpen als de hoofdband zijn er volledig van gemaakt. De rest van de extreem dikke oorschelpen is gemaakt van hard plastic. Ze zijn voorzien van behoorlijk dikke kussens die zijn bekleed met een synthetische stof. De oorkussens vallen volledig over je oren heen, maar toch is de headset niet bepaald stil. Daarnaast zorgt de synthetische stof al na een half uurtje voor de nodige warmteopbouw.

Hoewel het metaal en harde plastic in theorie zouden moeten resulteren in een behoorlijk degelijk ontwerp, blijkt dit in de praktijk totaal niet het geval. De Omen Blast voelt ongelofelijk goedkoop aan. Dat merk je direct als je hem uit de doos haalt, maar nog meer als je hem op je hoofd zet. Het gewicht klopt totaal niet bij het overdreven grote ontwerp en het draaggevoel is daardoor ronduit ongemakkelijk. Dat is echter niet eens het grootste probleem.

De metalen constructie aan de buitenkant van de headset zorgt namelijk voor herrie ín de oorschelpen. Er zijn natuurlijk meerdere headsets die last hebben van kabelherrie. Dat wil zeggen dat als je tegen de kabel tikt, of als de kabel langs je bureau sleept, je dit onevenredig hard terug hoort in de oorschelp waar de kabel aan is verbonden. In het geval van de Omen Blast gebeurt dit met de volledige metalen constructie: tik je hier tegenaan, dan klinkt het alsof je met je hoofd in een olievat hangt. De metalen constructie resoneert zelfs als je op het plastic van de oorschelp tikt. Tijdens het testen komt het daarnaast meermaals voor dat je de constructie van de headset hoort kraken en resoneren tijdens het rondkijken. We kunnen dan ook rustig stellen dat we nog nooit een headset hebben getroffen met zo’n slechte bouwkwaliteit.

©GMRimport

Knoppen, microfoon en software

De grote oorschelpen bieden geen knoppen. In plaats daarvan vind je een volumewiel en schakelaar om de microfoon te muten in een klein doosje aan de kabel. De headset heeft zijn eigen versterker aan boord. Dat betekent dat je het volume van de headset los van het volume van bijvoorbeeld je pc of Playstation kunt regelen. De kabel is wel behoorlijk kort: net een meter. Voor Windows-pc-gebruikers is er een verlengkabel meegeleverd die de minijack omtovert tot usb-a. Zo wordt de kabel niet alleen iets langer, maar wordt het ook mogelijk om gebruik te maken van de Omen Gaming Hub met daarin een equalizer en de 7.1 surround sound.

Het microfoontje zit verstopt in de oorschelp. Je kunt het, zoals bij SteelSeries, uittrekken en weer wegstoppen. Dat uittrekken gaat enorm soepel, maar omdat de headset zo licht is moet je bij het inschuiven twee handen gebruiken, omdat je anders de headset van je hoofd duwt. Wel moet worden gezegd dat de microfoon prima klinkt. Het is niet geschikt om mee te streamen of content te maken, maar zeker afdoende om jezelf verstaanbaar te maken tijdens multiplayerpotjes.

Om de surround sound in te schakelen en de equalizers in te stellen, moet je gebruik maken van Omen Gaming Hub. De Gaming Hub is het soort software dat je altijd vooraf geïnstalleerd op HP gamelaptops en pc’s vindt. Je kunt in de software allerlei zaken omtrent je CPU en rgb-verlichting van toetsenborden instellen, maar hij is ook doorspekt van de klikbare banners, aanbiedingen en give-aways. Het is jammer dat je het hele programma nodig hebt om instellingen met betrekking tot de headset te maken, want de enige mogelijkheden zijn het inschakelen van de 7.1 surround sound en het bedienen van een 10-bands equalizer.

©GMRimport

De klank

Wat direct opvalt bij het beluisteren van muziek, is de overdreven focus op het midlaag. Dat zorgt ervoor dat veel muziek modderig klinkt aangevuld met een overdreven dosis iets te schel hoog. Je hebt zelden het gevoel dat je de muziek écht hoort. Bij volle arrangementen - nummers met veel verschillende partijen - is de drang om de headset steeds harder te zetten daarom aanwezig. Je schiet hier alleen niets mee op. Bij wat hoekigere, snelle muziek (bijvoorbeeld punk of indie) is de headset iets meer vergevingsgezind en kun je op lagere volumes prima casual een nummer luisteren. Echt tot de kern van de muziek komen doe je met deze headset nooit.

Je kunt prima casual een spelletje spelen, maar je echt verliezen in gameplay gebeurt zelden. Snelle games vertalen zich het best. Veel spektakel met weinig diepte en verhaallijnen weet de HP Omen Blast prima te vertalen. De lokalisatie is oké, maar niet zo goed dat je het gevoel hebt dat er een voordeel is tegenover je tegenspelers. De headset laat wel echt te wensen over bij verhalende games. Als het belangrijkste element van de game een focus heeft in het laag of op omgevingsgeluid, is de ervaring hetzelfde als bij muziek: je komt nooit écht tot de kern.

©GMRimport

Concluderend

De HP Omen Blast is geen dure headset, maar zelfs voor zijn prijs laat hij op veel vlakken behoorlijk te wensen over. Voornamelijk de bouwkwaliteit is echt bedroevend: raak je de metalen constructie aan terwijl je de headset op je hoofd hebt, dan klinkt het alsof je hoofd in een olievat hangt. Dan is er nog de klank, die gewoonweg niet écht overtuigt, en de software die wel héél erg aan bloatware doet denken. Je kunt zoals gezegd prima casual gamen met deze headset, maar voor 69,99 euro (en zelfs minder) zijn er betere opties beschikbaar.

Conclusie

De HP Omen Blast is geen dure headset, maar zelfs voor zijn prijs laat hij op veel vlakken behoorlijk te wensen over. De bouwkwaliteit is niet best en de klank overtuigt niet. Je kunt prima casual gamen met deze headset, maar voor 69,99 euro (en zelfs minder) zijn er betere opties beschikbaar.

Plus- en minpunten
  • Microfoon
  • Bouwkwaliteit, klank

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
NetEase zou van plan zijn diverse studio's buiten China te sluiten
Nieuws

NetEase zou van plan zijn diverse studio's buiten China te sluiten

Amerikaanse Marvel Rivals-ontwikkelaar al ontslagen, deel van Liquid Swords ook

Het uit China afkomstige NetEase - onder andere bekend van Marvel Rivals - zou van plan zijn om meer dan twaalf ontwikkelstudio's te sluiten.

Dat blijkt uit een reportage op Game File, de betrouwbare nieuwsbrief van gamejournalist Stephen Totilo. Eerder deze week werd de Amerikaanse tak van NetEase dat meehielp aan de ontwikkeling van Marvel Rivals al ontslagen. Daarnaast vielen er ontslagen bij het door NetEase gefinancierde Liquid Swords, de nieuwe studio van een van de oprichters van de Just Cause-ontwikkelaar.

Dit zou volgens Totilo nog maar het topje van de ijsberg zijn. Hij claimt dat meer dan een dozijn studio's mogelijk worden gesloten of verkocht, en dan met name de studio's van het bedrijf die buiten China gevestigd zijn. Dit zou een bewuste strategie zijn van het bedrijf om minder focus op deze teams buiten zijn thuisland te creëren.

NetEase is een van de grootste gamebedrijven ter wereld. NetEase heeft de afgelopen jaren samen met gerenommeerde ontwikkelaars overal ter wereld nieuwe gamestudio's opgericht, en het lijkt er dus op dat sommige van deze studio's nu dreigen gesloten of verkocht te worden.

Zo heeft NetEase geïnvesteerd in Rebel Wolves, een studio bestaande uit voormalige ontwikkelaars van CD Projekt Red waar men aan Blood of Dawnwalker werkt. Met Dragon Quest-Ryutaro Ichimura werd PinCool opgericht, het bedrijf kocht Heavy Rain- en Detroit: Become Human-studio Quantic Dream, Like a Dragon-bedenker Toshihiro Nagoshi opende met NetEase Nagoshi Studio en No More Heroes-ontwikkelaar Grasshopper Manufacture werd gekocht. Het is maar een kleine greep in de investeringen en aankopen die het Chinese bedrijf de afgelopen jaren heeft gedaan.

Ondanks de geruchten onthulde NetEase deze week recordcijfers voor het afgelopen kwartaal. Er werd een stijging van 1,5 procent aan omzet op het gebied van games en services waargemaakt ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Die omzet stond het afgelopen kwartaal op 2,9 miljard dollar. Marvel Rivals heeft inmiddels 40 miljoen spelers.

Overigens claimt Bloomberg in een artikel over NetEase-CEO William Ding dat hij overwoog Marvel Rivals te annuleren voor release. Ding zou het niet hebben zien zitten om Disney te betalen voor de rechten op Marvel-personages. Ook werd besproken of het mogelijk was om de superhelden voor zelfbedachte personages te vervangen. NetEase zelf ontkent deze claims en claimt sinds 2017 een nauwe samenwerking met Marvel te hebben.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Nieuwe regisseur voor aankomende Street Fighter-film gevonden
Nieuws

Nieuwe regisseur voor aankomende Street Fighter-film gevonden

De première staat gepland op 20 maart 2026

De live-action Street Fighter-film die eerder al werd aangekondigd heeft een nieuwe regisseur, namelijk Kitao Sakurai.

Dat meldt The Hollywood Reporter. Sakurai is vooral bekend van de in 2021 verschenen Netflix-film Bad Trip met komediant Eric André in de hoofdrol. Sakurai regisseerde ook The Eric André Show. Verder heeft hij enkele afleveringen van de Twisted Metal-televisieserie geregisseerd.

Hij neemt het stokje over van Danny en Michael Philippou, twee broers uit Australië die afgelopen jaar de film niet meer bleken te kunnen regisseren vanwege een mismatch in planning.

Concrete details over de live-action film zijn er nog niet. Wel zou de eerder aangekondigde premièredatum van 20 maart 2026 nog haalbaar zijn. Capcom, de ontwikkelaar en uitgever van de gamereeks, is wel betrokken bij de verfilming.

Er zijn al vaker (animatie)films gebaseerd op Street Fighter uitgekomen. Een van de bekendere voorbeelden is de in 1994 verschenen gelijknamige film met Jean-Claude van Damme als Guile en wijlen Raúl Juliá als M. Bison. In 2009 verscheen Street Fighter: The Legend of Chun-Li, met Kristin Kreuk als Chun-Li.

De meest recente game in de fighterreeks is Street Fighter 6, dat beschikbaar is op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en pc. Tom Kerkhof beloonde de game met een 9: "Door de gelikte presentatie, inventieve besturing en de uitgebreidste singleplayer-ervaring die de franchise ooit heeft gehad, is Street Fighter 6 toegankelijker dan ooit. Het spel oogt geweldig en speelt zelfs nog beter. Dit is zonder twijfel een van de leukste vechtspellen van de afgelopen tijd – en daarmee ook een van de beste delen uit de reeks."

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!