HP Omen Blast-headset is geen onverdeeld success
Nieuws

HP Omen Blast-headset is geen onverdeeld success

HP ontwerpt en bouwt vrijwel alles wat met computers te maken heeft: van printers tot toetsenborden. Ook op gebied van gaming is het assortiment behoorlijk. HP heeft een uitgebreide collectie aan pre-built game-pc’s, lichtgevende toetsenborden en uiteraard ook gameheadsets

De Omen Blast is het nieuwste model in de nog prille lijn van HP’s gameheadsets. Het betreft headset met een redelijk zachte prijs (69,99 euro), die volledig compatibel is met Windows pc’s en beperkt inzetbaar met iedere apparaat dat beschikt over een minijackingang.

Epos H6Pro Open Back 

Verbinding: 

Compatibiliteit: 



RGB features: 

€69,99

Usb-a of minijack

Volledig compatibel met Windows-pc’s en beperkt compatibel met Ieder platform dat beschikt over een minijackingang

Nee


©GMRimport

Bouwkwaliteit

De Omen Blast is zoals gezegd niet bepaald een dure headset, maar desalniettemin zijn er toch een hoop metalen onderdelen in terug te vinden. Zowel de buitenkant van de oorschelpen als de hoofdband zijn er volledig van gemaakt. De rest van de extreem dikke oorschelpen is gemaakt van hard plastic. Ze zijn voorzien van behoorlijk dikke kussens die zijn bekleed met een synthetische stof. De oorkussens vallen volledig over je oren heen, maar toch is de headset niet bepaald stil. Daarnaast zorgt de synthetische stof al na een half uurtje voor de nodige warmteopbouw.

Hoewel het metaal en harde plastic in theorie zouden moeten resulteren in een behoorlijk degelijk ontwerp, blijkt dit in de praktijk totaal niet het geval. De Omen Blast voelt ongelofelijk goedkoop aan. Dat merk je direct als je hem uit de doos haalt, maar nog meer als je hem op je hoofd zet. Het gewicht klopt totaal niet bij het overdreven grote ontwerp en het draaggevoel is daardoor ronduit ongemakkelijk. Dat is echter niet eens het grootste probleem.

De metalen constructie aan de buitenkant van de headset zorgt namelijk voor herrie ín de oorschelpen. Er zijn natuurlijk meerdere headsets die last hebben van kabelherrie. Dat wil zeggen dat als je tegen de kabel tikt, of als de kabel langs je bureau sleept, je dit onevenredig hard terug hoort in de oorschelp waar de kabel aan is verbonden. In het geval van de Omen Blast gebeurt dit met de volledige metalen constructie: tik je hier tegenaan, dan klinkt het alsof je met je hoofd in een olievat hangt. De metalen constructie resoneert zelfs als je op het plastic van de oorschelp tikt. Tijdens het testen komt het daarnaast meermaals voor dat je de constructie van de headset hoort kraken en resoneren tijdens het rondkijken. We kunnen dan ook rustig stellen dat we nog nooit een headset hebben getroffen met zo’n slechte bouwkwaliteit.

©GMRimport

Knoppen, microfoon en software

De grote oorschelpen bieden geen knoppen. In plaats daarvan vind je een volumewiel en schakelaar om de microfoon te muten in een klein doosje aan de kabel. De headset heeft zijn eigen versterker aan boord. Dat betekent dat je het volume van de headset los van het volume van bijvoorbeeld je pc of Playstation kunt regelen. De kabel is wel behoorlijk kort: net een meter. Voor Windows-pc-gebruikers is er een verlengkabel meegeleverd die de minijack omtovert tot usb-a. Zo wordt de kabel niet alleen iets langer, maar wordt het ook mogelijk om gebruik te maken van de Omen Gaming Hub met daarin een equalizer en de 7.1 surround sound.

Het microfoontje zit verstopt in de oorschelp. Je kunt het, zoals bij SteelSeries, uittrekken en weer wegstoppen. Dat uittrekken gaat enorm soepel, maar omdat de headset zo licht is moet je bij het inschuiven twee handen gebruiken, omdat je anders de headset van je hoofd duwt. Wel moet worden gezegd dat de microfoon prima klinkt. Het is niet geschikt om mee te streamen of content te maken, maar zeker afdoende om jezelf verstaanbaar te maken tijdens multiplayerpotjes.

Om de surround sound in te schakelen en de equalizers in te stellen, moet je gebruik maken van Omen Gaming Hub. De Gaming Hub is het soort software dat je altijd vooraf geïnstalleerd op HP gamelaptops en pc’s vindt. Je kunt in de software allerlei zaken omtrent je CPU en rgb-verlichting van toetsenborden instellen, maar hij is ook doorspekt van de klikbare banners, aanbiedingen en give-aways. Het is jammer dat je het hele programma nodig hebt om instellingen met betrekking tot de headset te maken, want de enige mogelijkheden zijn het inschakelen van de 7.1 surround sound en het bedienen van een 10-bands equalizer.

©GMRimport

De klank

Wat direct opvalt bij het beluisteren van muziek, is de overdreven focus op het midlaag. Dat zorgt ervoor dat veel muziek modderig klinkt aangevuld met een overdreven dosis iets te schel hoog. Je hebt zelden het gevoel dat je de muziek écht hoort. Bij volle arrangementen - nummers met veel verschillende partijen - is de drang om de headset steeds harder te zetten daarom aanwezig. Je schiet hier alleen niets mee op. Bij wat hoekigere, snelle muziek (bijvoorbeeld punk of indie) is de headset iets meer vergevingsgezind en kun je op lagere volumes prima casual een nummer luisteren. Echt tot de kern van de muziek komen doe je met deze headset nooit.

Je kunt prima casual een spelletje spelen, maar je echt verliezen in gameplay gebeurt zelden. Snelle games vertalen zich het best. Veel spektakel met weinig diepte en verhaallijnen weet de HP Omen Blast prima te vertalen. De lokalisatie is oké, maar niet zo goed dat je het gevoel hebt dat er een voordeel is tegenover je tegenspelers. De headset laat wel echt te wensen over bij verhalende games. Als het belangrijkste element van de game een focus heeft in het laag of op omgevingsgeluid, is de ervaring hetzelfde als bij muziek: je komt nooit écht tot de kern.

©GMRimport

Concluderend

De HP Omen Blast is geen dure headset, maar zelfs voor zijn prijs laat hij op veel vlakken behoorlijk te wensen over. Voornamelijk de bouwkwaliteit is echt bedroevend: raak je de metalen constructie aan terwijl je de headset op je hoofd hebt, dan klinkt het alsof je hoofd in een olievat hangt. Dan is er nog de klank, die gewoonweg niet écht overtuigt, en de software die wel héél erg aan bloatware doet denken. Je kunt zoals gezegd prima casual gamen met deze headset, maar voor 69,99 euro (en zelfs minder) zijn er betere opties beschikbaar.

Conclusie

De HP Omen Blast is geen dure headset, maar zelfs voor zijn prijs laat hij op veel vlakken behoorlijk te wensen over. De bouwkwaliteit is niet best en de klank overtuigt niet. Je kunt prima casual gamen met deze headset, maar voor 69,99 euro (en zelfs minder) zijn er betere opties beschikbaar.

Plus- en minpunten
  • Microfoon
  • Bouwkwaliteit, klank

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Sword of the Necromancer: Resurrection komt op 23 januari uit
Nieuws

Sword of the Necromancer: Resurrection komt op 23 januari uit

Op alle moderne consoles en Steam

Sword of the Necromancer: Resurrection, de remake van Sword of the Necromancer, is vanaf 23 januari 2025 beschikbaar op pc en consoles.

Dat heeft ontwikkelaar Grimorio of Games aangekondigd. De remake van de in 2021 verschenen game plaatst de game in een driedimensionale spelwereld, wat ook weer nieuwe gameplaymechanieken met zich meebrengt.

Sword of the Necromancer: Resurrection wordt omschreven als een 'dungeon crawler actie-rpg' met procedureel gegenereerde elementen. Het unieke aspect van de reeks is dat verslagen vijanden weer tot leven gewekt kunnen worden om ze aan de zijde van de speler te laten vechten.

Sword of the Necromancer: Resurrection komt naar PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en Steam. Hieronder is een nieuwe trailer te zien. Grimorio of Games werkt ondertussen ook aan een vervolg genaamd Sword of the Necromancer: Revenant, maar daar is nog geen releasedatum van bekend.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Shadow the Hedgehog nu speelbaar in Sonic Dream Team
Nieuws

Shadow the Hedgehog nu speelbaar in Sonic Dream Team

Het personage heeft een grote rol in aankomende film Sonic the Hedgehog 3

Middels een gratis update is het personage Shadow the Hedgehog speelbaar gesteld in de mobiele game Sonic Dream Team.

Shadow heeft daarbij zijn eigen, unieke krachten gecentreerd rondom Chaos. Zo kan hij Chaos Control en Chaos Shift gebruiken, bijvoorbeeld om vijanden en objecten in de omgeving op een plek vast te zetten.

Shadow kan ontgrendeld worden om in Adventure-modus te gebruiken door de uitdagingen van Tails uit te behalen. Verder zijn er zes beeldjes gebaseerd op Shadow om te verzamelen, is de tutorial aangepast en zijn er nieuwe muzieknummers toegevoegd.

De toevoeging van Shadow is geen verrassing: het personage speelt een grote rol in de op 26 december in de bioscoop te verschijnen film Sonic the Hedgehog 3. Daarin wordt hij van stem voorzien door The Matrix- en Cyberpunk 2077-acteur Keanu Reeves.

Het eind vorig jaar op Apple Arcade uitgekomen Sonic Dream Team biedt 3D-platformactie waarbij spelers naast Shadow ook Sonic, Tails, Knuckles, Amy, Rouge en Cream kunnen besturen. Het verhaal draait om Dr. Eggman die de Reverie steelt, een eeuwenoud apparaat waarmee dromen werkelijkheid worden. Logischerwijs wil de slechterik dit gebruiken om de wereld te veroveren, en het is aan Sonic en zijn vrienden om dit tegen te houden.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!