Hoogtepunten: HBO onthult eerste foto The Last of Us-serie

Hoogtepunten: HBO onthult eerste foto The Last of Us-serie

Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Hitman 2

GOG: 'review bombing bij ons niet acceptabel'

GOG kwam deze week in opspraak toen het de game lanceerde en bleek dat spelers online moeten zijn om bepaalde aspecten als Ilusive Targets en Escalation-missies te spelen. Daarmee is het mogelijk om nieuwe wapens en uitrusting te verdienen.

Hoewel GOG-eigenaar CD Projekt Red belooft alle games op het platform DRM-vrij aan te bieden, waarschuwde het spelers dat Hitman Game of the Year Edition toch deels vereist om online te zijn. Volgens sommige gebruikers verscheen die waarschuwing niet, waardoor er massaal slechte reviews over de game zijn achtergelaten.

Lees hier meer

N64 Classic

Replica van N64-controller bevat een paar extra knoppen

Nintendo onthulde de replica van de controller tijdens diens Direct-uitzending. Later dit jaar kunnen er namelijk Nintendo 64-games (en Mega Drive-games) via een extra Nintendo Switch Online-abonnement op de Switch gespeeld worden.

Een promofoto van de nieuwe controller toont de bovenkant ervan. Daaruit blijkt dat er nieuwe knoppen aanwezig zijn die niet op de oorspronkelijke versie zaten. Het gaat om een ZR-knop, Home- en Share-knoppen aan de bovenkant van de controller. De controller heeft ook een USB C-port om hem op te laden, alsmede een Sync-knop.

Lees hier meer

HBO onthult eerste foto The Last of Us-serie

Op de foto zijn hoofdrolspelers Pedro Pascal (Joel) en Bella Ramsey (Ellie) in een groot open veld met een neergestort vliegtuig te zien. Hoewel de scène niet afkomstig is uit de eerste game, volgt de serie het oorspronkelijke verhaal van The last of Us. Eerder gaf producer Neil Druckmann aan dat de serie deels van de game afwijkt.

Naast Pascal en Ramsey spelen ook Gabriel Luna (Tommy) en Nico Parker (Sarah) in de serie. Ook keert Merle Dandridge terug als Marlene.

Lees hier meer

horizon forbidden west

PS5- en PS4-versies Horizon Forbidden West gelijktijdig ontwikkeld

Dat meldt ontwikkelaar Guerrilla Games in een nieuw artikel over de game op PlayStation Blog. "We hebben de game tegelijk ontwikkeld en getest op zowel PS4 als PS5, want het is belangrijk voor ons dat PS4-spelers een net zo'n indrukwekkende ervaring voorgeschoteld krijgen", aldus Bastien Ramisse, lead character artist bij de studio.

Hij vervolgt: "Met de kennis die we (tijdens de ontwikkeling) van Horizon Zero Dawn hebben opgedaan wisten we dat we nog mogelijkheden achter de hand hadden om het realisme en de kwaliteit van het uiterlijk van onze personages te verbeteren."

Lees hier meer

dolby vision

Dolby Vision nu beschikbaar op Xbox Series X

Dolby Vision is een vorm van HDR die op ondersteunde tv's onder andere meer kleurdiepte kan weergeven dan de momenteel gangbare HDR 10-standaard. Daarmee moeten beelden in de praktijk beter contrast en diepere kleuren opleveren.

Momenteel worden honderd Xbox Series X- en S-games, waaronder Halo 5, ondersteunt. Ook moeten 'duizenden' HDR 10- en Auto HDR-titels automatisch profiteren van de optie.

Lees hier meer

Activision Blizzard

Activision Blizzard gaat door werkcultuur getroffen werknemers betalen

Het bedrijf heeft een schikking getroffen met het Amerikaanse Equal Employment Opportunity Commission. Dat was een van de instanties die Activision Blizzard had aangeklaagd nadat het bedrijf eerder dit jaar werd beschuldigd van giftig werkgedrag, dat zich onder andere uitte in seksuele intimidatie en discriminatie op grond van geslacht.

Als onderdeel van die schikking gaat Activision Blizzard 18 miljoen dollar in een fonds steken. Werknemers die claimen te zijn getroffen door de werkcultuur binnen het bedrijf, kunnen daaruit betaald worden. Het overgebleven geld in dit fonds wordt gebruikt voor goede doelen die opkomen voor gelijkheid op de werkvloer. De rechtbank moet de schikking nog wel goedkeuren.

Lees hier meer 

Marvel Avengers laura bailey interview

Marvel's Avengers verscheen donderdag op Xbox Game Pass 

Alle toekomstige updates aan de game moeten ook aan de Game Pass-versie van het spel toegevoegd worden, met uitzondering van de aankomende Spider-Man-dlc, die exclusief is voor PlayStation-platforms.

Lees hier verder

Battlefield 2042

Bèta Battlefield 2042 wordt volgende week gehouden

Dat hebben EA en Dice aangekondigd. Fans wachtten al lang op de data van de bèta, maar nu zijn eindelijk details bekendgemaakt.

De bèta begint op 6 oktober voor mensen die de game hebben gereserveerd - spelers kunnen het alvast pre-loaden op 5 oktober. Op 8 oktober om 9:00 uur Nederlandse tijd gaat de bèta vervolgens voor alle spelers open op consoles en pc. De dag erna is de bèta ook nog speelbaar.

Lees hier verder

Nintendo Switch 2

Nintendo Switch Oled-model kopen: Alle winkels en informatie op een rij

De Nintendo Switch (Oled-model) is officieel aangekondigd en wordt mogelijk erg populair. Op deze pagina vind je alle winkels waar de nieuwe Switch te koop is, met bijbehorende prijzen.

Lees hier verder

God of War: Ragnarok

Stemacteur Kratos: 'Uitstel God of War: Ragnarok is mijn schuld'

Dat meldde hij op Twitter. Hij vertelt daar dat hij in 2019 niet kon lopen en een operatie aan zijn rug kreeg. Ook werden zijn heupen vervangen en kreeg hij een knieoperatie. "Ze (Santa Monica Studio) hebben gewacht tot ik hersteld was."

In een vervolgtweet laat hij weten dat hij op volledige steun van de ontwikkelaar kon rekenen. Toen de game vorig jaar werd onthuld, stond daar nog een releasejaar van 2021 bij, maar inmiddels is bekend dat het spel in 2022 uitkomt. "Santa Monica heeft nooit de reden van het uitstel naar buiten gebracht." Judge prijst dan ook de manier waarop de ontwikkelaar hiermee om is gegaan.

Lees hier verder

Starfield

Starfield bevat ruim 150.000 regels aan dialogen 

Starfield bevat een recordaantal dialogen. Dat meldt Bethesda Game Studios-hoofd Todd Howard tijdens een recente Xbox Showcase.

Volgens Howard bevat de Japanse versie van de game ruim 150.000 regels aan dialogen, driemaal meer dan The Elder Scrolls 5: Skyrim. Ter vergelijking: Fallout 4 en Cyberpunk 2077 bevatten respectievelijk 110.000 en 100.000 regels aan dialogen.

Lees hier verder

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou