Hoogtepunten: 'Opvolger van de Switch komt eind 2022 of begin 2023 uit'

Hoogtepunten: 'Opvolger van de Switch komt eind 2022 of begin 2023 uit'

Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Alle gamereleases op een rij

Elke maand komen er weer talloze nieuwe games aan. Check op deze pagina het volledige releaseschema op een handig rijtje. Dit artikel wordt bijgewerkt met nieuwe titels en reviews, dus houd deze pagina in de gaten.


Lees verder

 

'Grand Theft Auto: The Trilogy - Definitive Edition krijgt fysieke versie in december'

Grand Theft Auto: The Trilogy - Definitive Edition krijgt fysieke release in december. Dat claimen bronnen van het Poolse platform PPE.

Volgens de bronnen gaat het daarbij enkel om de PlayStation 4-, Xbox One- en Nintendo Switch-versies van de game. De PlayStation 5- en Xbox Series X en S-versies zouden in 2022 in de winkels liggen.

Lees verder

Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition

PETA wil hanengevechten uit Far Cry 6 gehaald zien worden

De organisatie bekritiseert de minigame, waarin spelers optioneel kunnen meedoen aan een hanengevechten. Het geheel wordt als een vechtspel weergegeven. Hieronder is een video te zien om een beeld te krijgen van de minigame in kwestie.

"Een afschuwelijke bloedsport als hanengevechten in een Mortal Kombat-achtig gameplaysegment verwerken kan niet bepaald als innovatief worden gezien, aangezien de huidige maatschappij geforceerde gevechten tussen dieren tot de dood er op volgt ten strengste afkeurt", aldus een statement van de organisatie.

Lees verder

 

'Dragon Age 4 komt alleen op nieuwe consoles en pc uit'

Dat claimt VentureBeat-journalist Jeff Grubb in een nieuw artikel. Volgens hem komen er geen versies van de game uit op PlayStation 4 en Xbox One, in tegenstelling tot veel andere games die nu en in de nabije toekomst uitkomen.

Grubb laat weten dat hij dit niet alleen concludeert uit informatie op het LinkedIn-profiel van een lead player designer, maar dat hij ook van bronnen heeft vernomen dat dit het geval is.

Lees verder

Dragon Age

'Fifa vraagt meer dan een miljard dollar aan EA voor WK-licentie'

Er zijn meer details naar buiten gekomen over de achterliggende reden dat Electronic Arts mogelijk de naam van de Fifa-games wil veranderen: Fifa zou meer dan een miljard dollar vragen aan licentiekosten voor het Wereldkampioenschap.

In 2022 loopt de huidige, tienjarige deal tussen Electronic Arts en Fifa ten einde. Volgens een artikel van New York Times zouden er al twee jaar onderhandelingen gaande zijn over de nieuwe afspraken die daarna ingaan, maar die zouden op dit moment spaak lopen.

Lees verder

Fifa 21

Battlefield 2042 is in alle opzichten groter

Eigenlijk had Battlefield 2042 al bijna in de winkels moeten liggen, maar vorige maand werd de release een paar weken opgeschoven. Daardoor hebben we nu pas de bètaversie van Battlefield 2042 kunnen spelen. Daaruit blijkt dat het uitstel zeker niet onnodig was.

In de bèta is alleen de map Orbital beschikbaar: een gloednieuw en gigantisch slagveld voor 128 spelers. Tenminste, op PlayStation 5, Xbox Series X en pc. Op de PS4 en Xbox One is Battlefield 2042 speelbaar met 64 spelers. Wij spelen ‘m op de Xbox Series X en dat is een behoorlijk indrukwekkende ervaring.

Lees verder

battlefield 2042battlefield 2042

Epic Games zou verfilming van Fortnite overwegen

Dat claimt The Information. Binnen Epic zouden er discussies zijn over het lanceren van een entertainmentdivisie gericht op geacteerde films en series, en een film gebaseerd op Fortnite zou daar onderdeel van zijn.

Epic heeft dit jaar diverse voormalige werknemers van Lucasfilm aangenomen, waaronder Jason McGatlin, de huidige directeur van 'speciale projecten'. Mogelijk is dat ook een teken aan de wand dat een Fortnite-film aanstaande is.

Lees verder

Fortnite

'Opvolger van de Switch komt eind 2022 of begin 2023 uit'

Nintendo-insider NateDrake claimt dat de opvolger van de Nintendo Switch ergens eind 2022 of begin 2023 uitkomt.

Dat meldt hij in een nieuwe aflevering van zijn podcast, die hieronder te beluisteren valt. NateDrake, ook bekend als Nate the Hate, laat weten van zijn bronnen te hebben vernomen dat een nieuw Switch-systeem eind 2022 of begin 2023 uit moet komen. Volgens de bronnen zou het niet om een Pro-versie van de huidige Switch gaan, maar een opvolger met 4k-capaciteiten, mogelijk gemaakt via DLSS-technologie.

Lees verder

Nintendo Switch 2

Pokémon Legends: Arceus is geen openwereldgame

In plaats daarvan vertrekken spelers vanaf hun basis in Jubilife Village naar verschillende open gebieden in de game om daar missies te voltooien.

"In Pokémon Legends: Arceus vormt Jubilife Village de basis voor het overzien van missies", zegt een woordvoerder. "Na het ontvangen van een opdracht of een verzoek, en het voorbereiden van de volgende excursie, zullen spelers vanuit het dorp naar een van de open gebieden in de Hisui-regio afreizen.


Lees verder

Pokemon legends

Gelekte info over Avowed beschrijft het als Obsidians versie van Elder Scrolls

Windows Central claimt met bronnen gesproken te hebben die bekend zijn met de plannen van de ontwikkelaar. De first-person game moet meerdere klassen met ieder hun eigen speelstijl bevatten en erg beïnvloed zijn door het gevechtssysteem van de The Elder Scrolls-games. Zo kunnen spelers twee wapens tegelijk dragen, of een combinatie tussen een wapen en magie gebruiken. Voor de zwaarste magische spreuken moeten wel twee handen gebruikt worden.

Avowed zou volgens de documenten die Windows Central zegt te hebben ontvangen "diep in pre-alfafase zijn". "Als The Outer Worlds Obsidians versie van een Fallout-game is, dan is Avowed ongetwijfeld Obsidians versie van The Elder Scrolls." Wel zouden vooral de kleurrijke graphics meer overeenkomsten hebben met The Outer Worlds.

Lees verder

Avowed

PlayStation-baas uit frustratie over exclusiviteit van PlayStation-games

Dat meldt hij gedurende een gesprek tijdens GI Live: London. "Ik hoop en geloof dat de PlayStation 5 de grootste, beste en meest geliefde PlayStation-console tot nu toe wordt", aldus Ryan. "Ik zou ook graag een wereld zien waarin tientallen, misschien zelfs honderden miljoenen mensen van PlayStation kunnen genieten."

Daarmee lijkt Ryan af te geven op het huidige model, waarin PlayStation-games voornamelijk alleen op PlayStation-consoles gespeeld kunnen worden. "Een grote PlayStation-hit kan met het huidige consolemodel door maar tien of twintig miljoen mensen gespeeld worden."

Lees verder

PlayStation Studios
EA Sports FC24

EA Sports FC24 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou