Hirsch Ballin richt pijlen weer op geweldgames | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie heeft wederom zijn pijlen gericht op gewelddadige games. In januari wilde hij nog dat er een onderzoek kwam naar het functioneren van de kijkwijzer voor games vol geweld, omdat deze niet goed zou werken. Het is niet duidelijk of er ooit iets van dat onderzoek terecht is gekomen, maar Hirsch Ballin's geduld is duidelijk op.

Sprak hij in januari nog dat de “zelfregulering door de branche prachtig is, maar dat er wel kritisch moet worden gekeken naar de effectiviteit,” zo heeft hij nu het vertrouwen in de “goede voornemens” van verkopers en fabrikanten compleet verloren. Hirsch Ballin wil dat verkopers die gewelddadige games toch aan te jonge kinderen verkopen, door het strafrecht harder worden aangepakt.

“We zijn in Nederland het stadium voorbij dat we erop vertrouwen dat alles wel op zijn pootjes terecht komt,” aldus de minister. Hirsch Ballin steunt ook de pogingen van Duitsland om tot een hardere, kritische aanpak te komen. Volgens hem zijn de schadelijke effecten van gewelddadige games inmiddels wel bekend, daarmee diverse onderzoeken die het tegendeel claimen van de tafel vegend.

Ernst Hirsch Ballin: strijder tegen gewelddadige games.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou