Het vierde gebod: Speel ICO | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Broeders en zusters,

Voor velen zal de zondag een saaie, duffe dag zijn waarin je niets kunt doen. Toch is het de ideale dag om eens lekker te gamen. Doel voor vandaag: Haal de meest bijzondere game eens uit kast, stof hem af en geniet ervan. Voor mij is het de PlayStation 2-game ICO die dat bijzondere gevoel geeft.

Leuk detail is dat toen ik net begon bij Gamer.nl, ik de kans kreeg om de ontwikkelaars van ICO te interviewen tijdens een Shadow of the Colo us-event. Ik studeer Journalistiek, maar op dat moment, al bijna twee jaar geleden, wist ik nog weinig over het houden van interviews. Het was zelfs een van mijn eerste 'grote' interviews ooit, dus je zult begrijpen dat ik de zenuwen aardig te pakken had toen ik mijn helden voorgeschoteld kreeg.

ICO

Maar ik dwaal af, want ik wil bij deze nog even ongegeneerd ICO ophemelen. In het spel speel je als het gehoornde jongetje Ico, die aan het begin in een kerker gegooid wordt. Ico weet echter te ontsnappen en start zijn vlucht uit het kasteel. Deze ontsnapping wordt al snel een stuk intere anter als hetij het mooie witte meisje Yorda tegen komt. Yorda is onschuldigheid zelve en zo hulpeloos als wat. Jij moet als dappere jongen haar letterlijk bij de hand nemen en het gigantische kasteel uit helpen. Daarbij moet ze beschermd worden van schaduwmonsters, en langs verscheidene puzzels geholpen worden.

ICO klopt op alle vlakken. Niet alleen de gameplay is bijzonder en leuk, maar ook het verhaal is origineel en blijft constant boeien. De hele grafische sfeer en de prachtige muziek maken ICO tot iets om te koesteren. Het is dan ook het enige spel ooit waar ik aan het einde bijzonder emotioneel van werd. En speel het spel overigens ook nog een tweede keer, want dan worden de teksten van Yorda vertaald!

Shadow of the Colo us

ICO is laatst nog opnieuw uitgebracht en ligt voor zo'n 35 euro in de winkels. Ik kan het iedereen aanraden! En als je dan eenmaal ICO uitgespeeld hebt kun je aan de slag met Shadow of the Colo us dat door hetzelfde team ontwikkeld is. Het is een compleet andere game, maar met dezelfde kwaliteit. De verhalen van de spellen lijken overigens eerst niets met elkaar te maken, maar aan het eind van Shadow of the Colo us wordt de connectie duidelijk en vallen de twee games prachtig samen. Wat is jouw meest bijzondere game? Stof hem eens af en speel hem op deze mooie zondag!

Amen

Het eerste gebodHet tweede gebodHet derde gebod
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou