Het tweede gebod: Wees geen fanboy | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Broeders en zusters,

Ik wil mij vandaag richten op het laatste stukje van het tweede gebod, het 'duld geen andere goden naast mij'. Het lijkt er op dat nog steeds veel jongen mensen dit gebod ter harte nemen, maar niet op de manier waarop het bedoeld is. Ik doel hier inderdaad op het verderfelijke gedrag van de fanboy.

Ik kan mij helemaal voorstellen waarom iemand zich blij voelt met zijn console. Dat hij alles doet voor het ding, de mooiste spellen er voor haalt en er zonder schaamte erg trots op is. Of het nou een Xbox 360, PlayStation 3 of Wii is, bij alle drie kan mij dit gevoel indenken. En tot zover juich ik het absoluut toe, wees zo'n fanboy!

Maar het probleem is dat dit gedrag vaak doorschiet totdat de gamer geen andere consoles meer duldt, en voor je het weet gun je bezitters van de andere consoles totaal geen plezier meer. Je maakt het je levensdoel om andere consoles af te kraken en grijpt elke kans om te vertellen hoe goed jouw console is. Als exclusieve games naar een ander systeem verhuizen breekt de hel los, en onder elke console specifiek artikel kunnen we dan ook standaard een lading reacties verwachten.

Schrijf ik een insider over Nintendo's Wii Fit, omdat ik dat persoonlijk het hoogtepunt van de E3-persconferenties vond, kan ik zo een reactie verwachten dat ik een Wii-fanboy ben. Zijn we positief over de Xbox 360? We zouden extra worden gesponsord door Microsoft. Zijn we positief over de PlayStation 3? Hop, nog een fanboy-stempel. Laat ik bij deze dan ook direct duidelijk maken dat wij geen enkele console expres extra aandacht geven. De ene redacteur richt zich nou eenmaal meer op de ene console, en de andere op een andere console. Op deze manier kunnen wij kwalitatief betere reviews schrijven voor jullie!

Nu heb ik geen antwoord en geen oplo ing voor het fanboy-probleem, maar meer een vraag. Waarom? Ik snap het werkelijk niet waarom iemand zich zo op zijn console richt, dat iedereen met een andere console geen fun meer mogen hebben. En elke console heeft wel iets prachtigs te bieden. Staar je dan niet blind op één console, want je mist zoveel moois. Of we nou casual of hardcore zijn, Xbox 360 of PlayStation 3, kiddy of volwa en. We zijn gamers. Deal with it.

Amen

Het eerste gebod.

Volgende week het derde gebod.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou