Het eerste gebod: Speel Okami | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Broeders en zusters,

Ik wil voor deze keer een uitzondering maken, want we gaan toch stiekem aan de haal met een andere god. Op deze zondag wil ik namelijk een speciaal spel onder de aandacht brengen: Okami. Ik heb het spel vorige week uitgespeeld, en heb het gevoel dat het te weinig aandacht heeft gekregen. Ik had het zelf ook een tijd laten liggen, maar met een prijs van twintig euro was het niet te weerstaan. En eigenlijk is 20 euro een schandalige prijs voor zo'n titel, helemaal omdat het nog relatief nieuw is.

Okami is een spel dat nog het best te vergelijken is met The Legend of Zelda. De opbouw van het spel is hetzelfde, en het zit werkelijk vol met dingen die zo uit de Zelda-games lijken te zijn geplukt. Waar de Zelda-games echter constant hetzelfde trucje uitvoeren, gaat Okami een originele kant op. Een zekere fri e wind in het genre. Zo is je beste wapen geen zwaard, maar een kwast. Een kwast die je elk moment kan gebruiken om onder andere een vijand te slaan, een wind op te laten steken of bliksem te geleiden.

Daarnaast is een opvallende feature de graphics. Het spel doet aan als een kunstwerkje. Net alsof de hele wereld met jouw kwast is geschilderd, vol met pastelkleuren. Peter noemde het spel in zijn review onterecht 'te vrolijk', want die hele blije sfeer is juist prachtig. Van de dieren die smikkelen van je eten tot de bloemetjes die verschijnen als jij de wereld met je kwast weer beter maakt.

Okami heeft zelfs een mooi religieus aspect. Je speelt namelijk zelf een god, Ameterasu. Een god die mensen nodig heeft om te overleven, en dat is vrij uniek bij games. Zo krijg je 'praise'  van de mensen om je krachten te versterken, maar voor ze je gaan aanbidden moeten ze in je geloven. Op een gegeven moment gaan ze zelfs ma aal bidden om je nieuwe kracht te geven.

Daarnaast is het gewoonweg een goddelijke game. Heerlijke actie, leuke personages, mooie soundtrack, afwi elende gameplay en het gevoel van rennen met een wolf is super. Enig zondepuntje is het irritante gepiep dat plaats heeft gemaakt voor ingesproken stemmen. Het feit dat bijna niets is ingesproken is niet erg, maar de irritatie van sommige piepjes is heel groot. Toch is dit maar een klein smetje op een mooi spel. Koop en speel! Verspreid het woord!

Amen

Volgende keer het tweede gebod.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou