Herinnering: vanavond om 21:00 gamesdocu op Discovery | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Over iets minder dan een uur zal de eerste aflevering van de vijfdelige documentaire, I Videogames genaamd, van start gaan op de bron van kennis voor menig televisiekijker, Discovery Channel. Deze serie zal het verleden, heden en de toekomst van games besprekenen gaat daarbij in op de mensen, de technologie en de ideëen achterspellen.

In aflevering 1 gaat het voornamelijk over de komst van games. Onder andere Steve Ru ell, Nolan Bushnell en Ralph Baer, allen grootheden uit de industrie, mogen hun zegje doen. Ook wordt er ingegaan op spellen zoals Tennis for Two, Space Invaders en Pac-Man en de invloed die deze games hebben gehad op het leven van de mensheid (of in ieder geval op de jeugd van vroeger die hun zuurverdiende centjes spendeerden in de videohallen).

Normaliter zijn documentaires over games en/of de gamesindustrie enigszins tenenkrommend, maar aangezien het Discovery Channel betreft, kan het tegendeel bewezen worden. Een aanradertje dus voor als je eventjes een uurtje over hebt. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou