Gunk blundert opnieuw met nep-review Super Mario Galaxy | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

In mei alweer veroorzaakten we een klein relletje door te melden dat de review van The Chronicles of Spellborn (een spel dat nog steeds niet uit is, overigens) in het Belgische magazine Gunk wel érg vroeg gepubliceerd was. Na enig onderzoek bleek dat men alleen heel even gespeeld had met een vroege versie van het spel, om daar vervolgens een review compleet met cijfer van te maken. Wie dacht dat Gunk na deze blunder zijn lesje wel geleerd had heeft het mis, want men heeft opnieuw op basis van een vroege versie een review gemaakt. Dit keer van Super Mario Galaxy.

Gunk heeft als eerste ter wereld een review van Super Mario Galaxy gepubliceerd en in plaats van dat van de daken te schreeuwen, is de 1 pagina lange review weggemoffeld in het blad en wordt er zelfs op de cover niet groots mee gepronkt. Ook niet zo vreemd, want volgens Nintendo is het onmogelijk dat de review gebaseerd is op echt reviewmateriaal. Dit is namelijk nog niet uitgestuurd en de eerste magazines zullen pas ten vroegste op 10 oktober reviewmateriaal ontvangen. "Het is 100% zeker geen review", zo stelt een woordvoerder van Nintendo.

Men was overigens wel onder de indruk van de niet bestaande reviewversie van Super Mario Galaxy, want het spel kreeg een beoordeling van 92%.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou